PROTESTI ISPRED PARLAMENTA FBiH: Niko od političara nije primio građane koji su demonstrirali zbog monstruznog zlostavljanja djece u Pazariću

Razočarani građani su se razišli ispred zgrade Vlade FBiH obzirom da ih niko iz Vlade nije primio.

Građani su najavili i krivične prijave protiv odgovornih, te najavili nove proteste sutra i svaki dan dok se ne riješi slučaj “Pazarić”.

Ispred zgrade Vlade FBiH danas su se okupili građani koji na taj način žele pokazati ogorčenost zbog stanja u Zavodu Pazarić.

Kako javlja reporter “Avaza” s lica mjesta, okupilo se više stotina građana, a saobraćaj je u ovom dijelu grada blokiran.

Jedan od građana je uzvikivao: “Nisu nam očevi ginuli za državu da biste nam vi vezali djecu!, “Ubice, izlazite vani”!

– Sve znaju, djeca su bila izgladnjivana. Ona trebaju biti zaštićena. U toj djeci vidjeli smo svoju. Da mene nema, moje dijete bi bilo dole – u suzama je kazala jedna od majki.

Amela Lučkin jedna je od građanki koja je danas izašla na proteste ispred zgrade Vlade FBiH.

U izjavi za medije pitala se zašto Sabina Ćudić nije ranije reagirala ako je znala za fotografije iz Zavoda Pazarić.

– Zašto je šutjela, zašto nije tražila pomoć od javnosti? Vezanje djece u Pazariću nije humano. Razumijemo da postoje djeca koja mogu sama sebe povrijediti, ali zato postoje medicinski kreveti, koje treba nabaviti. Dijete zavezano za radijator, može udariti glavom u njega i tako sebi nanijeti smrtonosne povrede – rekla je Lučkin.

Kao što je poznato, federalna zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić obznanila je jučer šokantne fotografije štićenika u Zavodu Pazarić, koji su bili vezani za namještaj i radijatore.

Na protestima su, osim građana, prisutne i osobe iz javnog života, poput glumaca Ermina Brave i Jasenka Pašića.(Vijesti.ba / Avaz)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top