ZAHAROVA: Snimak špijuna provokacija, ne razumem saopštenje Vlade Srbije, šta znači: “Situacija je ozbiljna”?

Na konstataciju da je BIA već potvrdila da je na videu Georgij Kleban koji je bio pomoćnik vojnog atašea, Zaharova je uz smeh pitala da li je potvrđen identitet drugog čoveka koji se vidi na snimku.“Zašto nisu potvrdili?”, upitala je portparolka Ruskog ministarstva spoljnih poslova

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je snimak na kojem se vidi kako navodno ruski agent predaje kesu srpskom oficiru predstavlja “provokaciju” uoči važnih susreta na vrhu.

“To je korišćenje nekih tehnologija sa nekim ciljevima. Sada treba da se održe kontakti na visokom nivou, a već smo navikli da se nedelju ili mesec dana uoči takvih kontakata pojavljuju neki zanimljivi materijali, koji se predstavljaju kao senzacije”, rekla je Zaharova na redovnoj konferenciji za novinare u Moskvi, odgovarajući na pitanje novinara.

Zaharova je rekla da ne razume saopštenje srpske vlade da je situacija “veoma ozbiljna”.
“O čemu je reč? Možete da mi objasnite šta znači da je situacija ozbiljna”, kazala je Zaharova.

Na konstataciju agencije Beta da je BIA već potvrdila da je na videu Georgij Kleban koji je ranije bio pomoćnik vojnog atašea, a da je srpska vlada saopštila da je situacija ozbiljna, Zaharova je uz smeh pitala da li je potvrđen identitet drugog čoveka koji se vidi na snimku.

Zašto nisu potvrdili?”, upitala je Zaharova, dodajući da treba da budu potvrđenje sve činjenice, o kom je vremenu reč i ko je na videu, te da će tek tada komentarisati.

Zaharova je rekla da ne razume saopštenje srpske vlade da je situacija “veoma ozbiljna”.

“O čemu je reč? Možete da mi objasnite šta znači da je situacija ozbiljna”, kazala je Zaharova.

Ona nije odgovorila na pitanje kako sve to može da utiče na odnose Srbije i Rusije.

“Vi želite političke izjave? Ja nemam informaciju i to nije moj zadatak. Moj zadatak je da komentarišem činjenice”, rekla je Zaharova.

Dodala je da “nema nameru” da se bavi komentarima stvari koje “očigledno imaju provokativnu prirodu”.

“Ovo je nekakva provokacija i tim video snimkom treba da se bave oni koji su dužni”, rekla je ona.

Izvor: N1/Beta Foto: Rusko ministrastvo spoljnih poslova/AFP

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top