Brnabić: Siniša Mali ostaje ministar, odluka Univerziteta je politička

Siniša Mali ostaje u vladi do daljnjeg”, izjavila je za N1 predsednica Vlade Ana Brnabić i objasnila da je za nju odluka etičkog odbora Univerziteta u Beogradu o doktoratu ministra finansija politička odluka.

Brnabić je to obrazložila time što je četiri puta preinačena odluka Fakulteta organizacionih nauka i dva puta mišljenje regionalne stručne komisije.

Mali je na prethodnu odluku FON-a uložio žalbu na 3.000 strana, kaže Brnabić i smatra da je Etički odbor do 21. novembra mogao samo da zatraži više vremena za odluku zbog obima žalbe koju nije mogao da razmotri u kratkom roku, ali je ipak pod političkim pritiskom doneo odluku.

Dva dana ranije i predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je odluka Univerziteta u Beogradu o doktoratu ministra finansija Siniše Malog “duboko politička”, ali da ta odluka neće uticati na mesto Malog u Vladi jer se, kako je rekao, “za izbor ministara analiziraju uspesi”.

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu predložio je Senatu Univerziteta da postupi po pravilniku o poništavanju doktorata u slučaju ministra Siniše Malog jer je utvrdio postojanje neakademskog ponašanja u njegovom radu.

Kako je izjavila rektorka Univerziteta Ivanka Popović, Siniša Mali je prekršio etički kodeks Univerziteta jer je bez navođenja citirao tekstove drugih autora.

Doktorat ministra finansija doveden je u pitanje pre pet godina kada su ga univerzitetski profesori optužili da je plagirao deo svog rada.

Izvor: N1 Foto: N1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top