BiH KONAČNO DOBIJA VIJEĆE MINISTARA: Tegeltija dobio imena iz RS i HDZ-a, konsultacije sa Bošnjacima u srijedu

Predsjedavajućem Vijeća ministara Zoranu Tegeltiji danas su dostavljena imena ministara i zamjenika ministara iz Republike Srpske i HDZ-a, saznaje Srna.

Za ministarske pozicije iz SNSD-a predloženi su Staša Košarac za ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa i Vojin Mitrović za ministra transporta i komunikacija, dok je DNS predložio Draška Aćimovića iz reda ostalih za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara.

Kada je riječ o zamjenicima ministara iz Republike Srpske, za zamjenika ministra civilnih poslova predložen je Siniša Ilić iz Ujedinjene Srpske, za zamjenika ministra odbrane Mirko Okolić iz SNSD-a i za zamjenika ministra sigurnosti Vladimir Mijatović iz SP-a.

Iz HDZ-a dostavljena su imena Vjekoslava Bevande za ministra finansija i trezora, Јosipa Grubeše za ministra pravde i Ankice Gudeljević za ministra civilnih poslova.

Јosip Brkić predložen je za zamjenika ministra vanjskih poslova, Mijo Krešić za zamjenika ministra odbrane i Ljiljana Lovrić za zamjenika ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija u srijedu, 11. decembra, nastavlja konsultacije sa bošnjačkim političkim partijama.

Da bi započeo proces provjere kandidata za ministre i zamjenike ministara u Vijeću ministara, neophodno je da prijedloge kandidata za ove pozicije dostave i predstavnici bošnjačkih političkih partija.


(Vijesti.ba/Preokret) Foto: Wikipedia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top