U BEOGRADU UPUCAN CRNOGORSKI BIZNISMEN: Ranjeni Davidović poznati trgovac oružjem i protivnik Đukanovićevog režima

Poznati crnogorski biznismen Miodrag Daka Davidović upucan je večeras u Beogradu. Na vlasnika nikšićkog “Neksana” nepoznati napadač ispalio je hitac ispred hotela “Kraun plaza” u kom živi. Davidović je pogođen u ruku i nije životno ugrožen.

Na Davidovića je pucano iz snajperske puške. Posle ispaljenih hitaca, snejperista se odvezao nedaleko od lica mesta, stavio pušku u vozilo, koje je potom zapalio.

ULAZ U HOTEL: Snimak neposredno posle ranjavanja Davidovića

U trenutku ranjavanja Davidović je bio u društvu vladike Budimljansko-nikšićkog Joanikija. Vladika je crnogorskim Vijestima rekao da ne može da daje izjave jer je u toku uviđaj i da nije povređen u napadu.

TRGOVAC ORUŽJEM I FINANSIJER OPOZICIJE

Ranjeni Davidović je poznat kao trgovac oružjem sa jakim političkim vezama. Rodom je iz NIkšića, a u Beograd često dolazi poslom. Poznat je kao protivnik režima Mila Đukanovića i finansijer crnogorske opozicije.

Miodrag Daka Davidović veliki je ktitor SPC, a u žižu javnosti dospeo je posle antibirokratske revolucije u Crnoj Gori 1989. godine, do kada je radio kao finansijski rukovodilac u železari „Boris Kidrič“ u Nikšiću.

Neposredno pred izbijanje građanskog rata u tadašnjoj SFRJ, zajedno sa pokojnim Pavlom Buletovićem imenovan je za načelnika Centra bezbednosti Nikšić.

Davidović je inače kum Momira Bulatovića i bio je ministar trgovine u Vladi SAO Hercegovina, a posle raskola u nekada jedinstvenom DPS bio je uhapšen od strane Đukanovićevog režima.

DOBROVOR SPC, HOTELIJER, VINAR…

Potom se otisnuo u sfere biznisa i postao veliki dobrotvor SPC i Mitropolije crnogorsko-primorske. Izgradio je hram Svetog Save na Goliji kod Nikšića. Vlasnik je preduzeća „Neksan“ koje se bavilo proizvodnjom vina i alkoholnh pića, ali i visokogradnjom. U vlasništvu Davidovićeve kompanije “Neksan” bio je i budvanski hotel “Admiral” kojeg je u zapuštenom stanju pre dve godine kupio od ruske Metropol grupe

Prije sedam godina njegova svetost patrijarh srpski Irinej odlikovao je Davidovića Ordenom Svetog Save prvog stepena, a pre tri godine, na praznik Svetog Vasilija Ostroškog, od mitropolita Amfilohija dobio je Orden Svetog kralja Milutina za nemjerljiv doprinos koji je dao u obnovi manastira Ostrog i pravoslavnih svetinja širom Crne Gore.

Izvor: Kurir Foto: Kurir/Damir Dervišagić, Youtube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top