ŠKORO I KOLINDA SE TAKMIČE U BESTIJALNOSTIMA: Miroslav Škoro izjavio da bi pomilovao Tomislava Merčepa


Pjevač Miroslav Škoro, kandidat za hrvatskog predsjednika, ranije je ovo izjavio u emisiji Demokracija na Vinkovačkoj TV, a snimku je danas objavio na svojoj službenoj Facebook stranici.

“Tražim ozbiljnu promjenu, povećanje ovlasti predsjednika države da bi se uvela bolja kontrola. Ako narod nekog izabere s milijun glasova onda taj odgovara tom narodu, ali mora imati pravo zastupati ga”, ustvrdio je Škoro, koji je sadašnju ulogu predsjednika nazvao funkcijom bez ovlasti.

“To je funkcija koja može nekome dati odličje i još uvijek može pomilovati, ne znamo dokad, sad će napraviti nekakvu komisiju”, kaže Škoro.

Upitao je pritom kojeg je to hrvatskog branitelja pomilovala aktualna predsjednica. “Ja ću vam reći – pa ni jednog. Onda mene pitaju što ja mislim o tome bi li ja pomilovao Tomislava Merčepa, evo i odgovora: bih”, poručuje Škoro.

Tomislav Merčep je osuđen za zločin na Pakračkoj Poljani gdje je ubijeno 40 osoba, nestalo je njih troje, dok ih je šestero preživjelo mučenja i zlostavljanja. Na popisu 43 žrtve zbog kojih je optužen Merčep nalaze se i članovi obitelji Zec, koje su 1991. godine ubili MUP-ovi rezervisti. Supružnici Mihajlo i Marija, te njihova malodobna kći Aleksandra.

n1,hr/Preokret, Foto: YouTube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top