KATARINA PEJOVIĆ SE ODBILA RUKOVATI SA KOLINDOM: Predsjednica Hrvatske podržava ratne zločince, profitere i brutalnost prema migrantima!

Kandidat Radničke fronte za predsjednika Hrvatske Katarina Peović ističe da se nije rukovala sa hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović zato što Kitarovićeva štiti ratne zločince i kriminal.

Odbijanje da pruži ruku predsjednici Hrvatske prije početka predizbornog sučeljavanja na HRT-u, što je iznerviralo Kitarovićevu, Katarina Peović objašnjava činjenicom da je Kitarovićeva odlikovala Tanju Belobrajdić, protiv koje je podnesena krivična prijava zbog maltretiranja ljudi u logoru “Lora”.

ČITAJTE JOŠ: ŠKORO I KOLINDA SE TAKMIČE U BESTIJALNOSTIMA: Miroslav Škoro izjavio da bi pomilovao Tomislava Merčepa

Ona podsjeća da je optužnica sadržavala svjedočanstva 24 zarobljenika o brutalnom premlaćivanju u vojnom istražnom centru u Splitu devedesetih godina prošlog vijeka.

Kitarovićeva je odbila da oduzme odlikovanja šestorici osuđenih u Hagu, među kojima su i Slobodan Praljak i Dario Kordić, koji su osuđeni za ratne zločine, navodi Peovićeva.

Ona napominje da je Kitarovićeva imala veoma loš odnos prema migrantima.

– Kolinda Grabar Kitarović je pozivala vojsku na granice, za američku televiziju izjavljivala da izbjeglice nanose štetu hrvatskom turizmu, podsticala nezakonito postupanje policije prema imigrantima – napisala je Peovićeva kao objašnjenje za svoj postupak.

Ona navodi da je Kitarovićeva pomilovala osuđene za privredni kriminal koji su povezani sa njenim donatorima u kampanji poput Leona Sulića, koji je iz “Kroacija busa” izvukao 15 miliona kuna /oko 11,7 miliona evra/, i Danka Sitera, bivšeg člana Uprave “Karlovačke banke” osuđenog zbog opraštanja milionskog kredita preduzetniku Nikoli Hanželu.

ČITAJTE JOŠ: UREDNIK “KRIKA” PROGNAN IZ ABU DABIJA: Dojčinovića vlasti poslale nazad za Srbiju nakon prijave “druge zemlje”

Nije riječ o “nedostatku kućnog vaspitanja”, kako kaže Kitarovićeva, već o principu, ističe Peovićeva u saopštenju, a prenose hrvatski portali.

Vijesti.ba/Preokret, Foto: portalnovosti.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top