RIJALITI KAO ROBIJA: Bivša učesnica “Parova” tvrdi da je maltretirana i držana u TV studiju protiv svoje volje, roditelji podneli prijavu

Roditelji bivše učesnice rialitija Parovi, Anđeline Nikolić, podneli su krivičnu prijavu protiv produkcije koja stoji iza te emisije. Anđelina je, kako tvrdi, držana u nehumanim uslovima i nije joj bilo dozvoljeno da napusti objekat u kom se snimaju Parovi. Izašla je tako što je pobegla. Kaže da je prevarena i maltretirana, a iz televizije Happy na kojoj se Parovi prikazuju nema reakcije na ove optužbe.

Obećanje da će dobiti posao voditeljke bilo je mamac za Anđelinu Nikolić da se prijavi za rijaliti Novajlije. Iz njega je izašla kao pobednica, ali je kao nagradu dobila učešće i u Parovima. U specijalnoj emisiji Televizije Šabac ispričala je da je želela posao i novac, a ne da život nastavi u drugom rialitiju.

Već kroz tri dana htela je iz rialitija da izađe, ali to nije bilo moguće. Namerno je, kaže, pravila probleme, kako bi je izbacili.

“Sednem dole, uzmem limenku ili ukosnicu ili bilo šta što je oštrije i jednostavno – sečem se. Oni su dozvoljavali, kako kamera stoji gore, oni samo spuste dole kameru i oni gledaju to. I onda kada vide da sam se ja skroz isekla, da je krv, tek posle deset minuta, onda dođe obezbeđenje, uzmu mi to, odvedu me u izolaciju”, ispričala je Nikolićeva.

Popila je čak i sredstvo za čišćenje, ali lekarsku pomoć, tvrdi – nije dobila.

“Dosta sam popila tog sredstva. Ja sam očekivala da će oni mene odvesti na ispiranje i da ću ja, nakon toga, pobeći. Oni mene nisu odveli na ispiranje, nego su me jednostavno naterali da povraćam”, tvrdi Nikolićeva.

MAMAC: Umesto obećanog posla, Anđelina Nikolić “nagrađena” učešćem u drugom rijalitiju

“Oni meni donesu lek za smirenje tako što me pozovu u tajnu sobu, ja dođem i na belom papiriću stoji lek. Ja ne znam koji je to lek, šta su mi dali. Mnogi učesnici govore da oni nama daju drogu

Anđelina priča da je molila organizatore za pomoć, ali i tvrdi da nikada niko iz produkcije nije došao, kao ni psihijatar.

“Oni meni donesu lek za smirenje tako što me pozovu u tajnu sobu, ja dođem i na belom papiriću stoji lek. Ja ne znam koji je to lek, šta su mi dali. Mnogi učesnici govore da oni nama daju drogu… Ja sam imala razne reakcije kada to popijem, da jednostavno plačem, da vrištim, da se ponašam kao da to nisam ja… Da se samopovređujem, a nekad je bilo da samo sednem i gledam u jednu tačku”, navela je Nikolićeva.

Njeno ponašanje i iznošenje detalja o tome kako rijaliti zapravo funkcioniše, kažnjavano je odvođenjem u sobu za izolaciju ili joj nije bilo, kako kaže, dozvoljeno da spava, jede, pije i po 24 sata. Obezbeđenje je, navodi, prema njoj bilo grubo, a neke od radnika optužuje i za seksualno uznemiravanje.

“Kada sam otišla u izolaciju on je počeo da mi se nabacuje, da me pipka po stomaku, po vratu, bukvalno da mi se nabacuje, što je meni bilo neprijatno. Isključio mi je bubicu da ne može da se čuje... Ja smatram da je to namešteno od strane produkcije, oni su želeli tu da me drže, da me muče, njima to podiže gledanost”, navodi Nikolićeva.

Uprkos stalnom nadzoru i obezbeđenju, Anđelina je krajem septembra, preko krova, uspela da pobegne.

Osim države, niko ne može da liši slobode. Ili može…

Zatvorenom niko nije smeo da je drži, jer niko ne može biti lišen slobode osim u postupku i iz razloga koje propisuje zakon, podsećaju iz Beogradskog centra za ljudska prava.

“Ne postoji nijedan drugi osnov niže pravne snage, podzakonski akt, pa ni ugovor koji može bilo kome da da ovlašćenje da drugog liši slobode. Tako da osim ako je u pitanju državni organ ili građanin koji je drugog zatekao pri izvršenju krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti. To su lica koja su ovlašćena da pod nekim uslovima nekoga liše slobode, u svim ostalim slučajevima lišenje slobode je nedozvoljeno, odnosno protivpravno je”, ističe Vladica Ilić Beogradskog centra za ljudska prava.

Navodi bivše učesnice Parova trebalo bi da zainteresuju tužilaštvo, dodaje Ilić.

Komentar na ove optužbe pokušali smo da dobijemo i od Televizije Hepi, ali njen glavni urednik Milomir Marić ni na pozive ni na poruke N1 ne odgovara.

Izvor: N1 Foto: Printscreen Happy TV

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top