UZBUNJIVAČ NA PROTESTU U BEOGRADU: Ja sam samo jedan od Vas, uspećemo ako verujemo u pobedu

Uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović obratio se okupljenima na protestu “Jedan od pet miliona” u Beogradu, zahvaljujući svima na “osvajanju njegove slobode”. Okupljeni su ga pozdravili uzvicima “heroj, heroj”. Večerašnji protest u Beogradu bio je 55. po redu.

“Drago mi je da vidim ispred sebe slobodoljubive ljude”, kazao je na početku poručujući da neće stati u svojoj borbi.

On je rekao da neće “napraviti nijedan korak nazad” dok ne dokaže kako su zbog nečijih privatnih interesa nanete katastrofalne posledice Krušiku i drugim fabrikama namenske industrije.

“Ja sam samo jedan od vas, uspećemo ako verujemo u pobedu”, poručio je Obradović.

On je rekao da će istina se ne može sakriti i pobediće uprkos mahinacijama najviših predstavnika vlasti navodeći da afera Krušik predstavlja anatomiju ovog režima.

Obradović je zahvalio građanima na podršci navodeći da su prethodni dani bili puni iskušenja, ali da se zahvaljujući građanima uspelo u osvajanju njegove slobode, dodajući kako “živimo u društvu gde je vlast izokrenula sistem vrednosti i obesmislila institucije”.

“Čudo se neće desiti samo i promene neće doći same. Moramo se zajedno boriti za slobodu”, rekao je Obradović.

Na kamion sa kojeg su se obraćali govornici okačen je veliki transparent na kojem piše “Aleksandar Obradović naš heroj” sa njegovom iscrtanim likom. Okupljenima je deljen odštampan materijal sa likom Obradovića sa natpisom “Naš heroj”.

HEROJ: Tim povicima su građani dočekali i ispratili Aleksandra Obradovića

Jedna od organizatorki protesta Valentina Reković rekla je pre obraćanja Obradovića, da je on bio zatočen zbog istine i da je zahvaljujući pritiscima građana pušten na slobodu.

“Ovo je druga pobeda građana. Oslobođen je Rektorat, a sada i Aleksandar Obradović”, rekla je Reković.

Građani su Obradovića dočekali skandirajući “Aca heroj”, a mnogi su želeli da se sa njim slikaju.

Učesnici protesta su skandirali i “Vučiću lopove”, a prilikom pomena najviših predstavnika vlasti skandirali su “lopovi, lopovi”.

Pre obraćanja Obradovića sa zvučnika je emitovan Pobednički marš i upaljene su baklje.

Učesnici protesta izručili predsedniku fotokopije dokumenata o aferama

Učenici protesta “Jedan od pet miliona” izručili su ispred ulaza u zgradu predsedništva u Beogradu džakove sa materijalima o aferama jer se Aleksandar Vučić, kako su rekli, pravi da ne čuje i ne vidi ništa.

“Doneli smo papire o firmi GIM i o tome kako je ministar policije Nebojša Stefanović iskoristio položaj da se njegov otac Branko obogati”, rekla je jedna od organizatorki protesta Valentina Reković.

Između ostalog, izručene su fotokopije dokumenata koje su objavili mediji o putovanju Branka Stefanovića na Bliski istok kako bi učestvovao u zaključenju poslova.

Takođe, tu su i papiri o drugim aferama kao što je rušenje objekata u Savamali.

“Obećavamo da ćemo Vučiću ostaviti i šetalicu ‘Sloboda za Aleksandra’ jer će mu uskoro trebati”, rekla je Reković.

Ona je dodala i da u zgradi predsedništva sedam godina sedi Vučić koji uništava dostojanstvo i poručila je da se nastavlja borba za slobodu.

Protest je završen, a građani i dalje traže od uzbunjivača Aleksandra Obradovića da se slikaju sa njim.

Izvor: N1 Foto: N1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top