SNSD: Program reformi zaustavio put BiH ka članstvu u NATO

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je da je Programom reformi BiH zaustavljen put BiH ka punopravnom članstvu u NATO savezu, za razliku od dokumenata koji su ranije bili utvrđeni.

“Najvažnija rečenica u ovom dokumentu jeste da se ne prejudicira članstvo BiH u NATO. U Programu reformi navodi se da je BiH posvećena poboljšanju odnosa sa ovim savezom, ali je put ka članstvu zaustavljen”, rekao je Žunić Srni.

On je ocijenio da je važno što će Narodna skupština Republike Srpske, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, razmotriti navedeni dokument.

“Očekujem konstruktivnu poslaničku raspravu, bez obzira na različitie političke poglede. Mišljenja sam da bi o navedenom dokumentu trebalo svi da budemo saglasni”, rekao je Žunić.

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj bi trebalo da bude razmatrana informacija o dokumentu Program reformi BiH koji je Predsjedništvo BiH usvojilo 19. novembra na vanrednoj sjednici, zakazana je za ponedjeljak, 23. decembra.

Vijesti.ba/Preokret

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top