IZDAJA, IZDAJA: Dodik nudi ostavku, opozicija ga optužuje za ulazak u NATO!

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik više od sat vremena obraćao se zastupnicima Narodne skupštine RS-a, a kojim je pokušao objasniti zbog čega je pristao na usvajanje Programa reformi kojim je definisan NATO put BiH.

Tokom obraćanja Dodika zastupnici iz reda SDS-a i PDP-a negodovali su na način da su galamili, lupali od stolove i uzvikivali “Izdaja”. Dodiku zamjeraju što je prema njihovim tumačenjima pristao na to da se BiH kreće ka članstvu u NATO-u.

Dodik je obraćanje entitetskim zastupnicima završio riječima da je spreman podnijeti ostavku na funkciju člana Predsjedništva BiH ukoliko danas Narodna skupština RS-a procijeni da je on u Predsjedništvu BiH ugrozio interese bh. entiteta RS.

“BiH sada ne prejudicira integracije i članstvo u NATO-u. Ostali smo dosljedni vojnoj neutralnosti i konsenzusu političkih stranaka u RS”, kazao je Dodik.

Inače, Program reformi članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović usvojili su uz posredovanje predstavnika međunarodne zajednice.

Dodik je danas rekao da je i od ambasadora predstavnika zemelja Kvinte dobio garanciju da se Programom reformi ništa ne aktivira, a ni da se mijenja postojeći status Akcionog plana za članstvo (MAP).

Izvor: Klix Foto:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top