SKUPŠTINA RS PREKINUTA! (VIDEO) Ministar policije udario Stanivukovića i nazvao ga majmunom, najavljeni protesti

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač udario je večeras poslanika NSRS Draška Stanivukovića nakon prepirke oko zastavica NATO-a u sali Skupštine.

Lukač se za vrijeme govora u Narodnoj Skupštini RS-a gdje se održava posebna sjednica vezana za Program reformi BiH, obratio Stanivukoviću koji je sa još nekoliko opozicionara u salu Skupštine unio male zastave NATO-a.

Zastavice su znak protesta jer Stanivuković smatra da je Dodik potpisom na Program reformi koji je danas upućen u sjedište NATO-a poništio “vojnu neturalnost RS-a”.

Ipak, Lukač je imao drugačije viđenje zastavica.

“Dok sam se ja borio iznad glave su mi letjeli avioni NATO-a. Gledao sam hoće li mi bombe istresti na glavu. Ne možeš te zastavice unositi. Ti si tada bio malen, ali bi sada trebao da znaš neke stvari. Nemoj više to da uradiš inače ćeš završiti kao zastavice”, rekao je Lukač.

Nakon toga je Stanivuković prišao Lukaču u namjeri da dobije objašnjenje kako će završiti zbog čega je Lukač na PDP-ovca bacio papire, nazvao ga majmunom a potom i udario.

Sjednica je nakon ovog incidenta prekinuta.

Uskoro se oglasio i Stanivuković, koji je pozvao građane na proteste.

Lukač me je udario! Tražim vašu podršku da u petak u 18 časova svi izađemo u park Mladen Stojanović i jednom zauvijek zaustavimo nasilje u ovoj državi! Ostavka Lukača zbog svih nedjela koje je počinio. Nemam straha, nastavljamo dalje do kraja. Trebamo jedni druge”, napisao je Stanivuković na Twitter profilu.

Izvor: Klix

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top