Blokade puteva širom Crne Gore: Narod pjeva “Oj, Kosovo, Kosovo” (VIDEO)

Dok u crnogorskom parlamentu traje rasprava o Prijedlogu zakona o slobodi vjeroispovesti, vjernici Srpske pravoslavne crkve (SPC) iz Pljevalja i Žabljaka blokirali su most na Tari.

Ranije danas blokiran je magistralni put Berane – Bijelo Polje. Blokiran je i kružni tok u Budvi, a grupa građana iz Herceg Novog je, takođe, blokirala put u Zelenici.

U znak protesta protiv usvajanja zakona o slobodi vjerosipovesti blokran je kružni tok na ulazu ka aerodromu Podgorica.

To je saopšteno na skupu sveštenstva, vjernika i građana kod Blažovog mosta u Podgorici, a potvrdili su i poslanici Demokratskog fronta (DF) u parlamentu.

Na skupu je saopšteno i gdje se sve okuplja narod, a rečeno je i da je blokiran put ka aerodromu, put za Radanoviće, kao i da su ljudi počeli da se okupljaju u Budvi, što je dočekano aplauzom.

Sveštenici sve vrijeme čitaju molitvu, a ispred njih su policajci koji su na barikadma i sprečavaju prolaz do skupštine gdje je u toku rasprava.

– Neka budućnost ovog skupa zavisi od onih koji su na mostovima i putevima, jer je sigurno hladnije njima na mostu na Tari, nego nama u Podgorici – rekao je sveštenik Predrag Šćepanović.

Preokret/RTRS

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top