CRNA GORA JUTROS: Tri poslanika opozicije zadržana u policiji posle incidenta u Skupštini, na ulicama mirno

Poslanici Demokratskog fronta (DF) Milun Zogović, Andrija Mandić i Milan Knežević, koji su uhapšeni sinoć zbog incidenta na sednici Skupštine Crne Gore na kojoj je usvojen Zakon o slobodi veroispovesti, zadržani u policiji.

Zogović se tereti za napad na službeno lice, a Mandić i Knežević za sprečavanje službenih lica u obavljanju dužnosti. Ostalih 15 poslanika DF-a koji su noćas privedeni, jutros su pušteni. Saobraćaj u Podgorici je jutros normalizovan, nakon celodnevne blokade grada zbog nenajavljenih protesta protivnika Zakona.

Poslanici DF-a su ometali raspravu o Zakonu, a pošto su poslanici vladajuće većine odbili amandmane Mitropolije crnogorsko-primorske na zakon, usledili su incidenti u Skupštini, nakon čega je intervenisala policija i pohapsila ih redom, a predsednik Skupštine Ivan Brajović im izrekao meru zabrane prisustva sednici u narednih 15 dana.

Nakon hapšenja, poslanici vladajuće većine i opozicione SDP su usvojili zakon.

Situacije u Podgorici od jutros je ipak mirna, a sveštenstvo Mitropolije crnogorsko-primorske SPC i nekoliko stotina pristalica te crkve koji su se od juče u znak protesta okupili na jednoj od glavnih gradskih saobraćajnica, na poziv vladike Joanikija razišli su se rano jutros pošto je Skupština izglasala zakon.

Policija je deblokirala ulazne i izlazne saobraćajnice ka Podgorici i iz nje, koje su juče u znak protesta, a na poziv DF-a blokirale pristalice tog saveza. Policija je privela oko 20 ljudi zbog blokade saobraćaja.

Izvor: N1 Foto: Vijesti/Boris Pejović

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top