DODIK PORUČIO SRBIJI: Nemojte nam se miješati u život i resurse

Na prijemu u povodu dana RS-a član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da se digla galama iz Sarajeva zbog Strategije odbrane Srbije, a da je njemu uši zaparao dio koji kaže da će se Srbija zalagati za RS u sastavu BiH.

“Mislim da to nisu morali pisati. U svakom slučaju tražit ću od njih da probamo to skinuti ako bude moguće. Ne zato da bi pravili nerede ili bilo šta drugo. Ovo je samo borba da smo mi ti koji vladamo svojim resursima i životima i nemojte nam se miješati u to ma ko bili od Amerike pa ne znam dokle”, kazao je Dodik.

Najavio je da će u 2020. godini raditi na ponovnom pozicioniranju RS-a i braniti institucionalnu poziciju ovog entiteta. Istakao je da će i u narednoj godini brojni izazovi biti pred RS-om.

“RS nema razlog da se boji za svoj mir. Postoje odgovorne institucije da se bave tim, a odgovorne su sve institucije. Čini mi se da ćemo rigoroznije prići reformi obrazovanja”, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je sve više onih koji se zalažu za ideju sve više samostalne RS, koja odlučuje o svojim resurima i da joj niko ne daje diktate.

Preokret/Agencije, Foto: Happy.tv

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top