PRETUČENI EPISKOP METODIJE ZA PREOKRET: Ne osuđujem policajce koji su me tukli. Moramo sačuvati mir…

Na mostu na Đurđevića Tari policija je noćas, u toku protesta protiv donošenja Zakona o slobodi veroispovesti, brutalno pretukla Preosvećenog Episkopa dioklijskog gospodina Metodija.

Vladiku i nekoliko demonstranata su oborili na zemlju i tukli pendrecima i nogama, objavio je sajt Mitropolije crnogorsko-primorske.

Povređena su i dva vernika, koja su pokušavala da ga zaštite. Jednom je polomljen kuk, a drugom ključna kost, i oni su hospitalizovani u pljevaljskoj bolnici.

Novinar Preokreta telefonski je stupio u kontakt sa episkopom dioklijskim Metodijem, koji nam je rekao sledeće:

-Hvala na pitanju, osjećam se dobro i vratio sam se svojim dužnostima. Želim da kažem kako ne osuđujem policiju. Razumijem njihov položaj i svjestan sam da su pod velikim pritiskom da vrše svoju dužnost u ovim teškim trenucima. Ne bih želio da ovaj incident doprinese zaoštravanju ionako napete situacije u Crnoj Gori, izjavio je za Preokret episkop Metodije podvlačeći da je sada “najbitnije sačuvati mir i pribranost”.

On nam je potvrdio da su dva vernika koji su bili pored njega pretučena u momentu kada je policija pokušala da deblokira put.

Tekst: Preokret Foto: Mitropolija crnogorsko primorska

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top