HAOS U CRNOJ GORI: Hapse se pripadnici opozicije, tuča u parlamentu, narod na ulicama, putevi blokirani (PRATITE SJEDNICU UŽIVO)

U Skupštini Crne Gore večeras je došlo do velikog incidenta, nakon odbijanja amandmana Mitropolije crnogorsko-primorske na predloženi Zakon o slobodi vjeroispovijesti, koje je u skupštinsku proceduru stavio Demokratski front.

Poslanik DF-a Slaven Radunović je u video snimku iz marice objavljenom na Fejsbuku kazao da su privedeni svi poslanici DF-a i da ih policija u dvije marice sprovodi u podgorički Centar bezbjednosti.

Poslanik DF-a Andrija Mandić kazao je nakon incidenta da nema održavanja sjednice dok se obezbjeđenje ne obračuna sa poslanicima DF-a.

“Mi smo spremni da se bijemo sa vama, svemu smo naredni, ovo je naš dom, mi smo poslanici, ovo nije vaš dom. Sjednica se neće nastaviti dok se obezbješenje ne obračuna sa DF,” rekao je Mandić u sali Skupštine.

“Mi smo rekli da smo spremni da poginemo za našu crkvu, to večeras demonstriramo”, rekao je on.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, flašom u glavu je gađan poslanik SDP-a Ranko Krivokapić (SDP), dok je Milun Zogović gađao predsjednika parlamenta Ivana Brajovića. Petardu ili najvjerovatnije suzavac u salu je bacio šef kluba DF-a Milutin Đukanović.

Sjednica je prekinuta i predsjednik Skupštine je dao pauzu. Nakon sukoba, predsjednik Vlade Duško Marković je pobjegao iz sale.

Poslanica Marina Jočić strimuje uživo.

Ostanite gdje ste, i molite se, poručio je večeras za IN4S o. Predrag Šćepanović.

Hiljade i hiljade građana u Podgorici, koji su krenuli u manastir Svetog Simeona su danas ovdje blokirani, stojimo ovdje od 12 sati, kazao je o. Predrag.

Ali, kako je istakao, „znamo da je braći na Đurđevića Tari, u Pljevljima, u Bijelom Polju, Rožajama mnogo hladnije, tako da se i mi držimo, i oni su dio nas, mi smo dio njih“.

Nakon incidenta u Skupštini službenici policije priveli su poslanike Demokratskog fronta. Poslanici DF su pozvali narod da se okupi ispred Centra bezbjednosti.

Vijesti.me/Preokret

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top