ZAGREB: Održana misa za ustaškog poglavnika Antu Pavelića

Poštovaoci NDH i Pavelića, koji je na jučerašnji dan prije 60 godina umro u Madridu, po završetku mise dijelili su kalendare s citatima poglavnika i ustaškim i domobranskim simbolima, a novu, 2020. godinu čestitali su uz pozdrav „Za dom spremni“

U bazilici Srca Isusova, koja se nalazi u centru Zagreba, juče je održana misa zadušnica za Anta Pavelića, ustaškog poglavnika odgovornog za genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima.

Oko stotinu ljudi, mahom starijih muškaraca, slušalo je propovijed tokom koje je u dva navrata istaknuto da se radi o misi zadušnici za Pavelića, prenosi nedeljnik „Novosti“.

Za razliku od nekih ranijih godina, kada su sveštenici bazilike Srca Isusova predvođeni paterom Vjekoslavom Lasićem eksplicitno veličali ustaškog zločinca i tvrdili da je on u raju, ove godine nije poslata poruka o čistoći njegove duše.

Poštovaoci NDH i Pavelića, koji je na jučerašnji dan prije 60 godina umro u Madridu, po završetku mise dijelili su kalendare s citatima poglavnika i ustaškim i domobranskim simbolima, a novu, 2020. godinu čestitali su uz pozdrav „Za dom spremni“.

Poziv na „spomen misu povodom 70 godina vječne selidbe duše poglavnika dr. Ante Pavelića“ ranije je preko društvenih mreža uputilo udruženje Hrvatski domobran Zagreb, a u njemu je stajalo „neka mu je duša u večnom miru među anđelima“. Riječ je o jednoj od podružnica udruženja Hrvatskih domobrana, koja izdaje istoimeni list u kojem se otvoreno slavi ustaški pokret i NDH i negiraju razmjere počinjenih zločina. Izlaženje tog lista već godinama finansira Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Na čelu zagrebačkog ogranka udruženja nalazi se spomenuti Jurjević, član HDZ-a koji je 2016. godine pokušao da se kandiduje za predsjednika te stranke. Kako nije uspio da skupi potrebnih 10 000 potpisa, na kraju nije postao protivkandidat Tomislavu Karamarku.

Izvor: Novosti Foto: Wikipedia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top