DA LI JE NA POMOLU RASKOL U IZ BiH: Admir Muratović optužio reisa Kavazovića da sandžački mešihat tjera iz jedinstvene IZ

Nakon što je sajt Sandžačke prve obavijestiio javnost o sukobu na Saboru Islamske zajednice između Zukorlića i pojedinih sabornika iz Bosne, mnogi mediji su počeli pisati o ovoj temi a i sam sabornik i poslanik u srbijanskom parlamentu Muamer Zukorlić je javnost obavijestio o tim sukobima.

No, ovdje se ne završava ova priča. Također, jedan od visokih funkcionera SPP-a Muamera Zukorlića, sabornik Admir Muratović u svom autorskom tekstu objavljenom na sajtu Sandžakpress iznio je novi talas optužbi na račun Islamske zajednice u BiH i pojedinih njenih funkcionera.

Muratović ističe da znaju da su istupi Mustafe Spahića organizirani iz najužeg kruga reisu-l-uleme Kavazovića.

Muratović ide i korak dalje komentarišući odluku Sabora o izboru muftije Ljevakovića za zamjenika reisu-l-uleme.

“U istom svjetlu treba posmatrati i izbor novog zamjenika reisu-l-uleme, Enesa Ljevakovića, također pripadnika grupe Fikreta Muslimovića, koji će imati ključni zadatak da postojeće mešihate, a posebno sandžački, otjera iz jedinstvene Islamske zajednice gdje bi za nagradu bio biran za reisu-l-ulemu u narednom mandatu”, piše Muratović.

Na kraju teksta Muratović optužuje i reisa Kavazovića da je navodnoj grupi Fikreta Muslimovića prepustio prevlast u Islamskoj zajednici.

“Sve ovo pokazuje da su kandže KOS-a, kojim sada upravlja politički vrh SDA, duboko zarivene u tkivo najviših organa Islamske zajednice, te da im je reisu-l-ulema Kavazović prepustio potpunu prevlast”, zaključuje Muratović.

izvor: Preokret/The Bosnia Times, Foto: SANA

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top