NOVOGODIŠNJA KOMEDIJA U SARAJEVU: Obadvije kantonalne vlade uputile novogodišnju čestitku

Na stranici Vlade Kantona Sarajevo kojom upravljaju Naša stranka, SDP, NiP i NBL, jučer je objavljena čestitka Mirze Čelika iz SDA, kojeg je nova parlamentarna većina protekle subote imenovala na čelo Skupštine Kantona Sarajevo.U ovome ne bi bila ništa toliko čudno da se ne radi o stranici Vlade KS u kojoj se još uvijek nalaze stranke suprotstavljene SDA i koje tvrde da je navedena sjednica Skupštine KS nezakonita i protuustavna.

Zbog toga su najavili podnošenje krivične prijave protiv Smiljane Viteškić dopredsjedavajuće Skupštine koja je zakazala sjednicu, ali i obraćanje Ustavnom sudu FBiH zbog pvorede poslovnika i Ustava.

S druge strane iz SDA spočitavaju predsjedniku NiP-a Elmedinu Konakoviću da je uzurpirao pečat Skupštine. Inače, Konaković se na sjednici Kolegija krajem prošle sedmice povukao s funkcije predsjedavajućeg, a na njegovo mjesto je došla Danijela Kristić iz NiP-a. Ona je do sada bila dopredsjedavajuća Skupštine.

Zanimljivo je da ona u svoje ime nije odaslala novogodišnju čestitku, već je objavljena zajednička čestitka Vlade i Skupštine KS.

Nezavisni zastupnik Damir Nikšić na svojoj Facebook stranici je Čelikovu čestitku na stranici Vlade KS doživio kao “još jedan težak prekršaj pučista”.

“Evo preuzeli su nelegalno i vebsajt aktuelne Vlade KS koja još uvijek nije zvanično smijenjena”, poručio je on.

Izvor: Klix.ba, Foto: Vikipedija

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top