VERSKI IZLET: Vučić će na sjeveru Crne Gore nalagati badnjake sa vernicima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će uz blagoslov patrijarha Irineja provesti Badnji dan sa Srbima pravoslavnim vernicima na severu Crne Gore, saznaje nezvanično “Blic”.

Prema rečima izvora “Blica”, Vučić će prisustvovati nalaganju badnjaka i time pokazati da je to prilika da se “još jednom ukaže na jedinstvo srpskog naroda u očuvanju srpskih svetinja i srpske crkve”.

⁃ Ako zaista ode, ne očekuju se njegovi politički govori, ali se očekuje prisustvo ogromnog broja Srba iz Crne Gore – kaže izvor “Blica”.

Kako saznajemo, o ovome je bilo reči na sastanku predsednika Vučića i patrijarha Irineja pre nekoliko dana i tom prilikom Vučić je dobio Irinejev blagoslov.

Mandić: Bio bi to veliki dan za Srbe u Crnoj Gori

Andrija Mandić, jedan od lidera Demokratskog fronta, kaže za “Blic” da nema informaciju o dolasku Vučića u Crnu Goru.

– Ako je to tačno, to bi bio veliki dan za Srbe u Crnoj Gori i sigurno za opšte srpsko jedinstvo koje su naši sunarodnici iskazivali prethodnih dana. Radovao bih se kad bi prva adresa među izabranim predstavnicima srpskog naroda došla i naložila badnjak negde u Crnoj Gori. To bi bila snažna i moćna poruka nama Srbima da ostanemo ovde, zatim poruka crkvi i veliko ohrabrenje za sve nas- kaže Mandić.

Mandić dodaje da će, ako je informacija tačna, i on sigurno biti tamo gde i Vučić.

⁃ Ako dođe, biće to jedan od najbrojnihih nalaganja badnjaka, bez obzira koji grad bude u pitanju – kaže Mandić.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top