KK CRVENA ZVEZDA POVODOM KAZNE: Novi termin ili kraj ABA lige!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se povodom izrečene kazne ABA lige, posle nedolaska na utakmicu 13. kola regionalnog šampionata protiv Budućnosti.

“KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da je dobio odluku disciplinskog sudije ABA lige Saše Pavličića Bekića, koja se bazira isključivo na zapisniku delegata neodigrane utakmice 13. kola KK Budućnost VOLI – KK Crvena zvezda mts dana 30.12.2019. KK Crvena zvezda mts je svoje razloge da ne otputuje u Podgoricu i svega što je prethodilo toj odluci, jasno naveo na konferenciji za medije u ponedeljak. Događaji nakon toga samo su doneli potvrdu ispravnosti odluke kluba da zbog više sile ne otputuje u Podgoricu! Zato očekujemo hitno odlučivanje Predsedništva ABA lige ovim povodom i odluku o odigravanju nove utakmice bez ikakve kazne. Sve ostalo – označiće kraj ABA lige”, navodi se u saopštenju sa Malog Kalemegdana.

Meč je registrovan službenim rezultatom 20:0 u korist Budućnosti, Crvenoj zvezdi oduzet je jedan bod, a uz to će klub sa Malog Kalemegdana morati da plati 20.000 evra.

Osim toga, Zvezda će snositi i sve organizacione troškove utakmice, iako je Budućnost bila domaćin. To znači da će morati da plate troškove dolaska sudija i delegata na meč.

Odluku je doneo disciplinski sudija ABA lige Saša Pavličić – Bekić, na osnovu izveštaja delegata Senada Beganovića.

Izvor: N1 Foto: KK Crvena Zvezda

Share.

Leave A Reply