FAŠIZAM! DRŽAVA JE DEFINITIVNO UMRLA: Ovako je crnogorski portal napao svoje rukometaša zbog zelenih dresova!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rukometaši Crne Gore su u Gracu u utakmici sa Srbijom slavili pobedu 22:21, prvu u istoriji na evropskim prvenstvima, i produžili nadu da mogu do naredne faze, ali je taj uspeh ostao u senci zelenih dresova koje su nosili.

Zelena boja predstavlja sećanje na zelenaški Komitski pokret iz 1918. godine, koji je na čelu sa generalom Krstom Popovićem Božićnom pobunom ustao protiv odluke Podgoričke skupštine da se Crna Gora priključi Srbiji.

Najoštriji u osudi opreme crnogorskih rukometaša bio je portal borba.me, sa tekstom pod naslovom: “Fašizam rukometaša Crne Gore, država je i definitivno umrla”!

“Rukometaši Crne Gore večeras su ispisali još jednu sramnu stranicu u istoriji ove nekada ponosne države. U meču sa Srbijom istrčali su na parket u zelenim dresovim, promovišući tako ustašku ideologiju tkz. komitskog pokreta”, stoji na početku teksta, u kome se kasnije dodaje:

“Naravno, država je prećutala ovaj fašizam, kao i mnogi drugi ‘borci’ u neovisnom Montenegru. Ćute i ‘borci’ za ljudska prava i slobode”.

Podsetimo – takozvani zelenaški (komitski) pokret vlasti u Crnoj Gori predstavljaju kao borce protiv navodne ‘srpske okupacije’ iz 1918. godine, pa je ova konotacija u meču protiv Srbije imala naročito provokativan karakter.

Pogotovo imajući u vidu da su odnosi Beograda i Podgorice u silaznoj putanji nakon odluke crnogorskog režima da usvoji sporni Zakon o slobodi veroispovesti, kojim se planira otimačina imovine Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori”

Izvor: Kurir.rs Foto: Youtube

Share.

2 Comments

  1. Pretpostavljam, tojest očigledno je, da su po direktivi državnog vrha i obukli te dresove, kao što su Hrvati napustili ’95. intoniranje himne Hej Sloveni isto po direktivi vrha države, tako da nema smisla što ovi mediji prozivaju državu što ćuti, bolje da ih prozivaju što svoju prljavu politiku mešaju u sport.

Leave A Reply