FILMSKI SKANDAL: Režiser Gaga Antonijević optužio Bjelogrlića da mu je nudio mito, Bjelogrlić demantuje

Reditelj Predrag Gaga Antonijević optužio je kolegu reditelja, producenta i glumca Dragana Bjelogrlića da mu je početkom 2016. godine nudio mito da podrži film “Jesen samuraja”, prenosi Blic. Isti list objavio je i Bjelogrlićev demanti.

Antonijević je dostavio medijima i prepisku sa Bjelogrlićem iz 2016. godine, u kojoj se govori o tome “da bi moglo da se zaradi 100 soma”, a u mejlu se vidi i da Antonijević to kategorički odbija.

Međutim, kreator i idejni tvorac serije “Senke nad Balkanom” i mnogih drugih filmskih i serijskih ostvarenja koji su obeležili prethodne godine, tvrdi da je ta prepiska lažirana.

“Nikada takvu prepisku nisam vodio sa Antonijevićem, niti sam mu nudio mito. Kako je došlo do toga da se lažira prepiska od pre četiri godine biće utvrđeno u sudskom postupku i pred nadležnim organima. Zašto se ovaj gnusni napad na mene pojavio baš sada”, zapitao se Bjelogrlić.

U nastavku svog otvorenog pisma, on objašnjava da je 25. decembra 2019. godine Grupacija za kinematografiju sa svim ostalim strukovnim udruženjima iz oblasti kinematografije organizovala sednicu na kojoj je doneta odluka da se traži smena Jelene Trivan i čitavog Upravnog odbora Filmskog centra Srbija.

OPTUŽBE: Gaga Antonijević sa glumcem Vojom Govedaricom

“I baš na dan kada je taj zahtev formalno poslat, Antonijević dostavlja Asocijaciji reditelja lažnu prepisku u kojoj mu navodno tražim mito. Postavlja se pitanje zbog čega Gaga Antonijević nije ranije prijavio ovo moje protivzakonito ponašanje u aprilu 2016. godine, od kada datira izmišljeni mejl nego čak četiri godine kasnije i to baš na dan kada se traži smena Jelene Trivan”, napisao je između ostalog Bjelogrlić.

Antonijević je prethodno istakao da nije želeo da govori o tome pred UO FCS kako ne bi kompromitovao film “Jesen samuraja”, koji mu se dopao, a koji bi sigurno bio na udaru da je izneo “Bjelogrlićevu nepristojnu ponudu”.

“Jasno je da ustaljenim metodama spinovanja tema medija ne treba da bude zahtev za smenu Jelene Trivan i UO FCS nego moje navodne koruptivne aktivnosti. Ne želim da budem deo ove hajke i po ovim pitanjima se neću više oglašavati, sve što imam rešavaću pred nadležnim institucijama”, izjavio je Bjelogrlić.

Izvor: N1 Foto: Yotube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top