IRANCI NA ULICAMA, TRAŽE OSTAVKU AJATOLAHA, Predsjednik Rouhani se izvinio ukrajinskom predsjedniku

Na ulicama Teherana okupio se veliki broj demonstranata koji zahtijevaju odlazak ajatolaha Seyeda Alija Khameneija nakon što je iranski režim priznao kako je greškom oborio civilni putnički avion iz Ukrajine.

Bijesni demonstranti okupili su se na četiri lokacije u Teheranu uzvikujući “Smrt lažovima” i pozivajući vrhovnog vođu da odstupi s funkcije.

Današnji skup počeo je u znak žalosti za stradalim putnicima iz ukrajinskog aviona da bi se ubrzo potom pretvorio u protest protiv režima. Bilo je i sukoba sa policijom i ispaljivanja suzavca na masu.

https://www.youtube.com/watch?v=M_Zku7aJAfA&feature=emb_logo

Istovremeno, iranski predsjednik Hassan Rouhani pozvao je svog ukrajinskog kolegu Volodimira Zelenskog kako bi razgovarali o tragičnom obaranju aviona sa 176 putnika. On se u ime svoje zemlje izvinio za učinjeno, saopćio je zvanični Kijev.

Na letu Ukrainian Airlinesa broj 752 bilo je 176 ljudi, od čega je najmanje 130 bilo iranskih državljana. Nedugo nakon polijetanja sa aerodroma u Teheranu 8. januara oborile su ga snage Iranske revolucionarne garde.

Izvor: Klix.ba Foto: Youtube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top