UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA TROSTRUKO UBISTVO U SPLITU: Pomorac iz kalašnjikova ispalio čak 36 metaka

U Splitu je jučer došlo do trostrukog ubistva u samom centru Splita. Dva su muškarca preminula odmah, a treći nešto kasnije u bolnici.

Za njihovo ubistvo osumnjičen je Filip Zavadlav, koji je inače pomorac. Zavadlav je navodno ubio trojicu muškaraca jer su mu maltretirali brata. U svom pohodu koristio je kalašnjikov.

Na današnjoj konferenciji za medije objavljeni su detalji pucnjave i ubistava, a govorili su Dražen Vitez, načelnik PU splitsko-dalmatinske, Marko Srdarević, zamjenik načelnika i Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije.

“Uhapsili smo osumnjičenog za ubistvo”, potvrđeno je na početku obraćanja.

“Sve osobe koje se spominju imaju nekoliko desetaka prekršajnih i krivičnih prijava”, rekao je načelnik policije Vitez, prenosi Index.hr.

“Moramo zahvaliti i građanima od kojih smo dobili iz imena, čak i ime i prezime osumnjičenih osoba. Analizirali smo sve podatke, isplanirali smo mjere i aktivnosti i 2 sata i 45 nakon toga smo uhapsili osumnjičenog. On nije pružao otpor. Priveden je i još traje kriminalistička obrada. Preko 150 službenika je angažirano iz svih rodova policije…”, rekao je zamjenik načelnika Srdarević.

“Jučer nakon zaprimljene obavijesti da se naoružana osoba kreće po Varošu snimku smo proslijedii ljudima na terenu. I odmah pokrenuli potragu. Vrlo brzo smo otkrili ko je to. Zasad ne možemo razgovarati o motivu. Imamo još 3 osobe na kriminalističkom istraživanju, njih ne dovodimo u vezu s kaznenim djelom ali oni imaju saznanja o tome”, rekao je Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije.

Otkrio je da su oštećena i dva putnička vozila u kojima su bili ljudi.

“Radi se zalutalim mecima. Na mjestu događaja nađeno je 36 čahura”, otkrio je.

“Ove tri privedene osobe nemaju veze s izvršenjem ubistva, ali imaju veze s nekim drugim krivičnim djelom koji imaju veze s kaznenim djelom trostrukog ubistva. Jedna od tih osoba možda je isto bila meta napada”, rekao je Matković.

IZVOR: Klix.ba FOTO: Splitsko-dalmatinska-policija

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top