VANDALIZAM: Devastirano Partizansko groblje u Mostaru

Partizansko groblje u Mostaru još jednom je oskrnavljeno, a fotografije uništenih spomenika objavila je urednica portala Tačno.net i građanska aktivistica Štefica Galić.

Jadovići i kukavice destruktivne s macom u rukama koji uvijek ostave potpis, ali jbg ne mogu se pronaći jer su u milosti vlasti mostarske i njenih represivnih organa.

“Svjetlana je jutros snimila nove uratke naci destruktivaca na Partizanskom groblju. Osim cvjetova udarali su u zid cijelim putem od ulaza do fontane na vrhu. Jadovići i kukavice destruktivne s macom u rukama koji uvijek ostave potpis, ali jbg ne mogu se pronaći jer su u milosti vlasti mostarske i njenih represivnih organa. Je li ozdravio vječni HDZ-ov tehnički mandatar da pošalje specijalce na razbijače, a ne na ljude koji protestuju na odlagalištu otpada Uborak?”, napisala je Galić.

VARVRSTVO: Ovako nešto je bilo za osudu i u srednjem vijeku

Na devastiranje nacionalnog spomenika BiH reagirao je i ugledni Mostarac Sergio Šotrić.

“Mostarska stvarnost… Barbarstvo…Ovako nešto je bilo za osudu i u srednjem vijeku, a kamoli na početku treće dekade 21. vijeka. Međutim – u isto vrijeme – ovo je očiti pokazatelj nemoći gubitničkih ideologija smtri iz 90tih godina prošlog vijeka u Bosni i Hercegovini”, kazao je Šotrić.

IZVOR & FOTO: Vijesti.ba

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top