VUČIĆ NAJAVIO OGROMNE PROMENE U VLADI SRBIJE: Izbori 19. ili 26. aprila

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da će 60 odsto lista na lokalu voditi drugi ljudi u odnosu na protekle četiri godine i najavio “ogromne promene” u Vladi Srbije, ako SNS dobije poverenje građana. Takođe je dao tačan datum održavanja narednih izbora. Parlamentarni izbori u Srbiji biće održani 19. ili 26. aprila, rekao je on.

Upitan kada izlazimo na birališta, odgovorio: “Ili 19. ili 26. aprila. Verovatnije 26. aprila”.

Rekao je da će, ukoliko Srpska napredna stranka, dobije poverenje građana na predstojećim izborima, više od 60 odsto funkcionera iz te stranke na lokalu biti promenjeno.

“To su velike promene”, konstatovao je Vučić za TV Prva i dodao da, kao lider stranke, ima pravo da pravi rez i među ministrima jer je fer prema svakome od njih.

On je rekao i da zbog lošeg vazduha, ne kritikuje rad ministra za zaštitu životne sredine Gorana Trivana “zato što je iz Socijalističke partije Srbije”, već da misli “da ima pravo na to zato što je fer prema svima u Vladi i zato što je štitio svakoga od njih kada su napadnuti”.

“Štitim svakog od njih, kada su napadnuti, snažnije se borim za njih i njihove interese nego oni sami. Vlada radi težak posao, a lako je svakome da nešto dobaci i pljune. Biće ogromne promena u Vladi Srbije, ako SNS dobije poverenje”, rekao je Vučić.

On je naveo i primer da je stranka promenila četiri svoja potpredsednika.

“Što se Vlade tiče, bilo je promena, ali ne značajnih, a to će biti slučaj ubuduće”, rekao je Vučić.

IZVOR: N1, RTS FOTO: Predsedništvo Srbije

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top