PINK TV: Vesna Pešić prijeti Vučiću ubistvom!

Beogradska televizija Pink optužila je sociologinju i političku analitičarku Vesnu Pešić  da je otvoreno pozvala na ubistvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ona je objavila status na Twitteru koji je izazvao dosta reakcija.

“Hajde da vas vidim šta ćete kada se proglasi doživotnim predsednikom. Dok tviteraši bezbrižno tviterišu. O tome ne mislite. Eno ga Putin baš to radi. Ako Brnabićka da ostavku, da znate – sprema se doživotni Vučić. E, nema tu bojkota, samo cev u glavu”, napisala je Pešić.

Pešić je ovu poruku uputila predstavnicima opozicije u Srbiji koji smatraju da bi trebalo bojkotirati izbore sve dok se ne stvore uslovi za njihovo slobodno i demokratsko održavanje.

“Evo navalilo na mene na Pinku da hoću da ubijem predsednika. A ja htela da ubijem sebe. Svašta će da preokrenu u napad, zaista neverovatno. Čak sam taj tvit izbrisala, da ne bi došlo do ovakvih izobličenih režimskih napada”, napisala je Pešić u subotu popodne na Tviteru.

Ona je dodala da je tvit izbrisala na opomenu da će to što je napiasla biti preokrenuto.

“Ljudi znaju da oni preokreću tekst za njihove blesave napade. A meni ni napamet tako nešto nije palo”, istakla je Pešić.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković osudila je “zastrašujuće pretnje” Vesne Pešić upućene predsedniku Aleksandru Vučiću.

Gojković je navela da je “pozivanje na ubistvo predsednika Srbije ne samo skandalozno i nedopustivo već predstavlja i krivično delo. Ovo je još jedan pokazatelj nastavka politike nasilja i izazivanja haosa, koju (predsednik Stranke slobode i pravde Dragan) Đilas, (predsednik pokreta Dveri Boško) Obradović i (predsednik Narodne stranke Vuk) Jeremić i njihove pristalice promovišu”, navela je Gojković u pisanoj izjavi.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ocenila je kao skanadlozno ono što je o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću napisala nekadašnja predsednica Građanskog saveza Srbije.

To nije samo govor mržnje, rekla je Mihajlović, nego i poziv na fizički obračun sa predsednikom Srbije.

Za šefa odborničke grupe SNS u Skupštini Beograda Aleksandra Mirkovića tvit predstavlja “nastavak morbidne i bolesne kampanje Đilasa, Jeremića, Obradovića i ostalih”.  Preokret, Foto: Vikipedia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top