PRVI PUT OD KRIZE: Susret Vučića i Đukanovića u Izraelu, prilika za razgovor

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema zakazan sastanak sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, sa kojim će se sresti u Izraelu na obilježavanju 75. godišnjice oslobođenja Aušvica, ali da će pomenuti Zakon o slobodi veroispovijesti ako se ukaže prilika za to.

“Nemamo zakazan susret, ali ako se ukaže prilika ja ću da učinim nešto da se to pomene”, rekao je Vučić RTS-u u Davosu.

On je rekao i da ne zna kakav rezultat može da se očekuje po tom pitanju, s obzirom da su pozicije dvije zemlje dijametralno suprotne.

Đukanović će danas otputovati u Jerusalim, gdje će na poziv izraelskog predsjednika Ruvena Rivlina, učestvovati na Petom svjetskom forumu “Sjećanje na holokaust, borba protiv antisemitizma“.

Đukanović će večeras biti gost na državnom prijemu za lidere, koji u čast Foruma o holokaustu priređuje Rivlin.

Centralna ceremonija Svjetskog foruma biće održana sjutra kada će svi lideri biti pozvani da polože vijenac u znak sjećanja na žrtve holokausta.

Forum organizuje Fondacija Svjetskog foruma holokausta u saradnji sa Jad Vashem, Svjetskim centrom za sjećanje na holokaust.

“Svjetskom forumu u Izraelu prisustvovaće više od četrdeset predsjednika, premijera i predstavnika kraljevskih porodica iz Evrope, Sjeverne Amerike i Australije”, navodi se u saopštenju iz Kabineta Đukanovića.

IZVOR & FOTO: Beta/Vijesti.me

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top