GOJKO PEROVIĆ POSLE TUČE U PODGORICI: Sukobi, svađe, mržnje, provokacije nemaju blagoslov Crkve, braća smo da bismo se dijelili

Sukobi, svađe, mržnje i provokacije nemaju blagoslov Crkve, poručio je rektor Bogoslovije Gojko Perović.

“Užasne su danas viđene scene fizičkih sukoba u Podgorici. Ko digne ruku na brata svoga, ili pokuša da baci kamen – taj neka se ne nada ničemu dobrome. Sukobi, svađe, mržnje, provokacije – nemaju blagoslov Crkve i oni dobro donijeti ne mogu nikome”, kaže Perović u izjavi za “Vijesti”.

On je poručio da treba da okrene glavu na drugu stranu onaj kome se ne dopada nečija pjesma ili zastava.

“Isto tako – ko čuje provokaciju na svoj račun ili ružnu riječ, neka se pravi da je nije čuo. Braća smo. Malo nas ima da bismo se dijelili”, poručio je Perović.

Da podsetimo, u podgoričkom naselju Siti kvar sinoć je došlo do napada na mladića zbog toga što je digao tri prsta tokom dočeka vaterpolo reprezentacije Crne Gore koja je osvojila bronzanu medalju na tek završenom Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Na snimku dostavljenom „Vijestima“ vidi se kako više muškaraca trči za mladićem bulevarom – jedan ga sustiže, baca na ulicu, a potom ga više njih udara rukama i nogama.

„Oštećenog smo zatekli na mestu gđe je bio incident, i trenutno se radi na slučaju“, rečeno je iz policije Vijestima.

Mediji prenose da je mladić lakše povrijeđen.

Prema navodima medija, dogodila su se još dva odvojena incidenta u podgoričkim naseljima Donja Gorica i Zabjelo gđe je policija sprečila pokušaj kamenovanja vozila iz kojih su se vijorile crnogorske  zastave. Mediji navode da je nekoliko osoba privedeno na informativni razgovor.

Izvor: Vijesti.me Foto: Printscreen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top