NOVAK ĐOKOVIĆ 8. PUT OSVOJIO AUSTRALIAN OPEN: Novi rekord posle pobede nad Dominik Timom

Novak Đoković još jednom je potvrdio istorijsku dominaciju na Australijan openu, pobedivši u finalu Dominika Tima posle više od četiri sata igre za osmi pehar u Melburnu – 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4!

Meč je obeležila nervozna svađa Đokovića sa sudijom, zbog koje mu čak preti i ozbiljna finansijska kazna. Bio je u klinču čak i sa navijačima, koji su ga bukom ometali, ali je i pored toga izborio peti set i došao do trofeja, iako je bio na ivici ponora!

Niko ne igra kao Novak Đoković u Melburnu, pokorio je ovaj grad 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016. i 2019. godine pre ovog pehara, koji mu je 17. Gren slem trofej u karijeri! Sve je bliži Rodžeru Federeru, osvajaču 20 najvažnijih titula, ali i Rafaelu Nadalu, koji ima 19 pehara sa četiri ključna turnira, najviše zahvaljujući Rolan Garosu.

Ono što je Rafi Pariz, to je Novaku Melburn, u ovom gradu ima i veliku podršku srpske dijaspore, pa su se i protiv Tima Rod Lejver Arenom vijorile naše zastave uz skandiranja “Nole, Nole”, koja su do ludila prethodno dovodila Rodžera Federera. Ipak, bilo je i navijača koji su ga često remetili vikom, to je odvelo Novaka u katastrofalnu partiju u 2. i 3. setu, ali je i to prevazišao.

Iako je Tim imao vrhunski turnir, nije mogao da u potpunosti parira Đokoviću kada se Novak ponovo fokusirao na igru, nakon rasprave sa navijačima i sudijom, koga je jednom čak i ironično potapšao po nozi zbog sankcionisanja duge pripreme za servis – prvi put je sudija bio u pravu, drugi put je preterao, jer je posle maratonskog poena premalo vremena dao za pripremu, usput su i navijači pravili dugo nepodnošljivu buku.

Nole je pre finala na terenu proveo 12 i po sati i to je bilo od koristi kada je meč ušao u četvrti set, u kom je Tim bio na pragu pobede.

U ključnim trenucima, Novak je uzvratio udarac i prvenstveno pobedio sopstvenu nervozu, pa došao do ključnog brejka pred kraj seta. Bio je to jasan znak Austrijancu da nema šta da traži u petom setu trilera.

Dominik ima već dva poraza u finalima Rolan Garosa, nije mu se posrećilo da poljubi pehar iz trećeg pokušaja. Na prvu Grend slem titulu će morati još da pričeka, Novaku se žuri da “zabetonira” dominaciju kao najbolji teniser svih vremena.

Izvor: Telegraf.rs Foto: Australian open/Printscreen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top