BEOGRAD: Nebesko (noćno) trčanje na Avali

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prva nebeska trka u 2020. godini održana je na jedinoj planini Beograda. Subota veče, 01. februar Avalski toranj i ekipa Skajraning Srbije spremno dočekuje blizu 400 planinskih trkača iz 10 zemalja. Staza je imala 10,5km sa 550m uspona. Po rečima trkača, sjajan i atraktivan način da se otvori nova (šesta) sezona.. Prava noćna avantura sa čeonim lampama.

Najbrži u muškoj konkurenciji je bio Đuro Borbelj iz atletskog kluba Apatin koji je ovu stazu pretrčao za neverovatnih 47 minuta i 8 sekundi. Na taj način je pomerio rekord staze za 6 minuta i 28 sekundi. Drugo mesto je zauzeo Aleksandar Vukmirović iz ARK Fruške gore sa vremenom 53 minuta i 8 sekundi, što je za 28 sekundi bolje od starog rekorda. Dok je treće mesto zauzeo prošlogodišnji pobednik iz OAK Beograd Dragomir Ristanović sa vremenom 54 minuta i 44 sekunde.

Kod žena titulu kao i prošle godine odnosi Ivana Živković iz kluba AOK Beograd sa vremenom 62 minuta i 52 sekunde. Za 12 sekundi je pomerila (lični) rekord staze.. Drugo mesto kod dama je osvojila Tatjana Jovanović iz BRC Trail ekipe sa vremenom od 64 minuta i 44 sekunde, dok je trećeplasirana Staša Đorđević iz Beograda stazu prešla za 65 minuta i 58 sekundi. Fantastičan rezultat mlade Staše, sa sedamnest godina pravi rezultati su tek pred njom.

Trka se boduje za nacionalnu skajraning Ligu – http://www.skyrunning-serbia.com/rezultati/

Skajraning asocijacija Srbije se zahvaljuje brendu Adidas Terrex i Intersportu. Kompaniji Zlatiborac, zvaničnoj hrani skajraning Lige Srbije. Domaćinu manifestacije – Avalski toranj (Emisiona tehnika i veze). Brendu Merino world / Woolona i najboljem sladoledu u gradu – “Crna ovca”.

Velika zahvalnost našim su-organizatorima “Gradski trkački”, kao i svim volonterima koji su doprineli kvalitetu ovog dogadjaja. Sve rezultate možete pogledati na sledećem linku – https://trka.rs/event/155/

Uspešno je startovala šesta sezona nebeskog trčanja u Srbiji.

Sledeća trka je na Staroj planini, više o detaljima na www.ultrakleka.com i http://www.skyrunning-serbia.com/ 

Preokret, Foto: Skurunning Serbia

Share.

Leave A Reply