OLUJA POGAĐA DEO EVROPE: “Sijara” donosi razorne udare vetra i kišu

Oluja “Sijara” pogodiće deo Evrope, Veliku Britaniju, Irsku, Belgiju i severni deo Francuske a biće praćena vetrovima do 140 kilometara na sat, saopštile su meteorološke službe tih zemalja.

U Velikoj Britaniji se predviđa nevreme sa vetrom i kišom, navela je tamošnja meteo služba i dodala da se mogu očekivati otkazivanja i kašnjenja u vazdušnom, železničkom i pomorskom saobraćaju, uz mogućnost nestanka električne energije.

Britanska železnica savetovala je da se sutra izbegavaju putovanja ako nisu preko potrebna i navela da će saobraćaj verovatno biti poremećen do ponedeljka.

Oluja će pogoditi i delove Nemačke i Švajcarske. U Francuskoj se već sutra ujutro očekuje vetar do 80 kilometara na sat, koji će pogoditi severni i severozapadni deo zemlje. Vetar će tokom dana biti u pojačanju i dostizaće do 100, a potom i do 120 kilometara na sat.

Nevreme će se osetiti i na širem području Pariza. U Belgiji će vetar dostići do 130 kilometara na sat, a šume i parkovi će sutra biti zatvoreni u Briselu i Antverpenu.

Vlasti tih zemalja su savetovale gradjane da ne parkiraju svoja vozila ispod drveća i da iz dvorišta sklone sve što bi moglo nevreme da ošteti.

Izvor: Agencije

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top