RATKO MLADIĆ NIJE UMRO: Lažnu vest o smrti haškog osuđenika demantovali njegov sin i Tribunal

Haški tribunal demantovao je informacije o smrti Ratka Mladića koje su objavljene na navodnom Tviter nalogu ministarke spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Bisere Turković.

“Informacije o smrti Ratka Mladića nisu tačne i demantujemo ih”, izjavila je za N1 portparolka Mehanizma za međunarodne krivične sudove Helena Eglston.

Na pitanje u kakvom je zdravstvenom stanju odgovorila je: “Zdravstveno stanje pritvorenika ne komentarišemo”.

Informacije o Mladićevoj smrti je za N1 demantovao i njegov sin Darko Mladić. “Valjda bih ja prvi čuo da mi je umro otac”, rekao je za N1 Zagreb.

Prethodno je na Tviter nalogu koji navodno pripada ministarki spoljnih poslova BiH Biseri Turković objavljena informacija da je Mladić umro.

Navodni nalog ministarke Turković otvoren je, međutim, tek u januaru ove godine, i izuzev netačnih informacija o smrti Mladića, nema drugih poruka, zbog čega se pretpostavlja da je lažan.

Iz kabineta ministrice vanjskih poslova BiH kazali su za Klix.ba da ona nema nalog na Twitteru i da nije napisala status u kojem se navodi da je ambasador BiH u Hagu obavijestio MVP BiH da je ratni zločinac umro

Mladić se inače priprema za početak žalbenog postupka, koji je najavljen za 17. i 18. mart. Predviđeno je da se tokom tog procesa sudijama obrati i Mladić.

Mladić je pred Haškim tribunalom prvostepeno osuđen na doživotnu kaznu zatvora po 10 od 11 tačaka optužnice. On je oslobođen optužbi za genocid u šest opština, ali je osuđen za genocid u Srebrenici, progon, istrebljenje, zločin protiv čovečnosti, ubistvo, nehumano delo prisilnog premeštanja, deportaciju, terorisanje i protivpravne napade na civile, uzimanje talaca.

Izvor: N1 Foto: Wikipedia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top