DODIK UOČI SASTANKA ZVANIČNIKA RS: “Crvena linija” za pravosudni aparat BiH, samo presuđuje Republici Srpskoj”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Palati RS u Banjaluci danas će biti održan sastanak zvaničnika RS, predstavnika RS u institucijama BiH, kao i lidera parlamentarnih političkih partija u RS.

Kako je najavljeno, na sastanku će biti riječi o političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH. Sazvan je sa samo jednom tačkom dnevnog reda, a riječ je o posljednjoj odluci Ustavnog suda BiH koja je naišla na negodovanje zvaničnika u entitetu RS.

Početak sastanka zakazan je za 10.00 sati, saopšteno je iz Kabineta predsjednice Republike Srpske.

Od jučer se pominje mogućnost da će na sastanku biti riječi o odluci Ustavnog suda BiH, koji je utvrdio da je član 53 Zakona o poljoprivrednom zemljištu RS suprotan Ustavu BiH i da je regulisanje državne imovine u isključivoj nadležnosti BiH.

Najnovija odluka Ustavnog suda BiH flagrantni je “državni udar”, jer predstavlja atak na teritorijalnu organizaciju prema kojoj Republici Srpskoj pripada 49 odsto, a Federaciji BiH 51 odsto teritorije, izjavio je Milorad Dodik za Srnu i dodao:

– Ovo je naša ‘crvena linija’ za pravosudni aparat BiH koji izgleda ne radi ništa drugo nego pokušava da nameće nepravna rješenja i presuđuje Republici Srpskoj, počev od grba, himne, zastave, Dana Republike pa sve do teritorije.

Izvor: Vijesti.ba Foto: Vijesti.ba

Share.

Leave A Reply