VUČIĆ: Dodik i Cvijanović imaju u vidu da sve što rade, rade pravno, demokratski i kroz institucije

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Beogradu je završen sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s predsjednicom RS Željkom Cvijanović, članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i ostalim predstavnicima Srba iz regiona, kojem je prisustvovao i patrijarh Irinej.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je na press konferenciji čestitao današnje praznike.

– Mi smo se na Sretenje okupili da pričamo o svemu. Srbija je sada ekonomski najsnažnija i napreduje najbrže u regionu, pre svega na prostoru jugositočne Evrope. Uspeli smo nešto što smo sanjali decenijama. Jedinstvo, solidarnost je ono čega se pridržavamo. Uvek smo bili uz svoj narod – rekao je Vučić.

– Mi ćemo svakako biti uz svoj narod gde god bili. Moja molba je da Dodik i Cvijanović imaju u vidu da sve što rade, rade pravno, demokratski i kroz institucije i bez bilo kakve destabilizacije celog regoina. Nepravedno je sve što se čini srpskom narodu u celom regionu – dodao je Vučić.

– Danas je veliki dan jer smo imali prilike da se susretnemo sa našom braćom Srbima, koji žive van nje, ali nadamo se da živimo sa istim duhom i željama. Čuli smo izveštaje pojedinih predstvnika našeg naroda iz Crne Gore, Hrvatske i čuli smo da je Sbrija u velikom iskušenju – kazao je patrijarh Irinej.

Kako je on rekao, nada se da će Srbija uspeti da pomogne Srbima iz regiona.

– Važno je da znamo ko smo i da smo verni naslednici naših predaka. Ono što im je danas potrebno je da moramo da budemo jedinstveni u pravom smislu te reči – dodao je patrijarh Irinej.

On je naglasio kako mi Srbi možemo da opstanemo samo ako budemo jedinstveni u dobru i da je to uvek spašavao Srpski narod, te da će nam to i danas pomoći.

– Samo jedinstvo, pamet i um mogu da učine da se odupremo mnogim iskušenjima našeg vremena i da na taj način sačuvamo naš narod. Jedino tako možemo da ostanemo na ognjištima svojih predaka i ono što je Šantić govorio da ostanemo tu gde jesu, jer Sunce tuđeg neba ne greje bolje i to je naša poruka našem narodu – istakako je patrijarh Irinej u svom obraćanju nakon sastanaka sa Srbima iz regiona.

Preokret, Foto: YouTube

Share.

Leave A Reply