GOJKO PEROVIĆ, NOVA META OPOZICIJE: DF će pokušati da diskredituje i stvori iskrivljenu sliku o predvodniku litija

Rektor Cetinjske bogoslovije, Gojko Perović, koji se zbog svojih govora, dela i crkvenog autoriteta našao na čelu litija protiv crnogorskog Zakona o slobodi veroispovesti zajedno sa mitropolitom Amfilohijem, poslednjih dana izložen je razliičitim napadima. Zanimljivo je da oni ne dolaze samo od strane vladajuće partije Mila Đukanovića, već i od dela opozicije.

Upućeni u prilike u Crnoj Gori navode da će narednih dana pojedinci iz redova Demokratskog fronta pokušati da diskredituju i stvore iskrivljenu sliku o protojereju-stavroforu Gojku Peroviću.

Kako upozoravaju, ovaj “botovski atak” na oca Perovića usledio je zbog odbijanja da se litije povežu i politički oboje bojama DF.

Funkcioner Demokratskog fronta (DF), Nebojša Medojević kazao je da rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović treba “malo da odmori glas i skoncentriše se prema DPS-u”.

https://www.facebook.com/groups/2465479523592204/permalink/2472107572929399/

“Ova borba je složena, opasna i teška. I svako treba da radi svoj posao. Crkva svoj. Mi svoj. Mi njima ne dijelimo lekcije, pa bi bilo lijepo i da otac Gojko malo odmori glas i skoncentriše se prema DPS. To su neprijatelji Crkve i satanisti”, komentarisao je Medojević posle jasne poruke oca Perovića političarima opozicije da ne uređuju litije.

On je tada izjavio:

“Stanite tu, budite sa nama, ništa ne pozivajte, ništa ne predlažite pred kamerama i mikrofonima. Ako imate nešto kao brat i sestra, dođite, kažite… Ovo crkva vodi”, kazao je između ostalog Perović, obraćajući se okupljenima ispred Sabornog hrama u Baru pošto je lider DF-a Andrija Mandić nešto ranije gostujući u emisiji srbijanske televizije O2 kazao da građani koji protestuju protiv usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti treba da saopšte koji je to dan do kada će čekati da se Zakon povuče.

Danas je, takođe, glavna i odgovorna urednica TV Budva i bivša funkcionerka Pokreta za promjene (PzP) Iva Bajković, Perovića nazvala “čovekom Vijesti”.

Tekst: Preokret Foto: MCP

1 thought on “GOJKO PEROVIĆ, NOVA META OPOZICIJE: DF će pokušati da diskredituje i stvori iskrivljenu sliku o predvodniku litija”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top