“AFERA NEDELJNIK”, ŠUTANOVAC: Ja sam predmet nezakonitog delovanja Vulina, nadam se da će biti smenjen

Bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da je u ovom trenutku teško dati precizan odgovor da li ministar odbrane Aleksandar Vulin direktno zloupotrebljava državne resurse kako bi nezakonito došao do privatne prepiske.

Šutanovac kaže da je ili to u pitanju ili postoji neka parabezbednosna politička struktura koja to radi za Vulinov interes.

„Kako god, taj posao bi morale da obave državne institucije zadužene za poštovanje Ustava i zakona“, rekao je Šutanovac za Nedeljnik, govoreći o svojoj prepisci sa tim nedeljnim listom.

Na pitanje ko je bi na merama, Nedeljnik ili on, Šutanovac je rekao da je „teško proceniti ko je u ovom slučaju bio meta nezakonitih mera, ali imajući u vidu reakciju, lažne optužbe pa i bes koji provojeva kroz saopštenje koje je Vulin dao, nemam nikakvu dilemu da sam ja predmet nezakonitog delovanja, što ne znači da je redakcija Nedeljnika pošteđena istih mera“.

„Zato je neophodno da istražni ograni precizno utvrde ko je i kao došao do privatne prepiske. Nije ovo jedini slučaj. Ovo je zapravo jedini slučaj u kome se neko ameterski autovao, ostali slučajevi su se uglavnom završavli mojim saznanjem da se to dešava ali bez mogućnosti dokazivanja“, rekao je Šutanovac.

On je u autorskom tekstu za novi broj nedeljnika NIN, istakao da se treba nadati da će Vulin biti smenjen.

„U jednoj demokratskoj zemlji, ovakva afera je dovela do ostavke predsednika. Treba očekivati i nadati se da se u Srbiji ministar odbrane smeni i procesuira u skladu sa Ustavom i zakonom. I to radi slobode svakog građanina i vrednosti koje ovo društvo treba da gaji“, naglasio je Šutanovac u tekstu koji je za NIN napisao kao predsednik Saveta za strateške politike.

Izvor: Agencije Foto: Wiipedia/Rumljanin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top