DODIK POTVRDIO: Predstavnici iz RS danas odlučuju o narednim koracima

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Srpski predstavnici koji rade u  institucijama BiH sastaće se u Sjedištu Vlade Srpske u Istočnom Sarajevu, potvrdio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“Razmatraće se dalji koraci u vezi sa neučestvovanjem u donošenju odluka i na nižim organima BiH. Ustavno pravo srpskih predstavnika je da glasaju za i protiv, ali da ostaju u institucijama BiH”, kaže Dodik.

PARLAMENT BiH: Predstavnici RS predaju zakon o odlasku stranih sudija

Najavio je da će SNSD zajedno sa Srpskim i Klubom HDZ-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine, danas, a najkasnije sutra, uputiti u parlamentarnu proceduru prijedlog Zakona o Ustavnom sudu, koji podrazumijeva prestanak mandata stranih i izbor domaćih sudija u Ustavnom sudu.

Prema tom prijedlogu Predsjedništvo bi biralo trojicu domaćih sudija, a Parlamentarna skupština bi ih potvrđivala. Izbor šest preostalih ostao bi kao i do sada.

Dodik je pozvao hrvatskog člana Predsjedništva Željka Komšića da podnese ostavku, zbog prećutkivanja pisma predsjednika Evropskog suda za ljudska prava, u kojem se tražilo mišljenje Predsjedništva u vezi sa imenovanjem stranog sudije u Ustavnom sudu BiH.

Izvor: RTRS Foto: Vlada RS

Share.

Leave A Reply