ĐUKANOVIĆ: Zakonom o slobodi veroispovesti branimo građanski koncept Crne Gore, nismo čuli nijedan pravni argument protiv njega

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da država Crna Gora usvajanjem i primenom Zakona o slobodi veroispovesti i pravnom položaju verskih zajednica brani svoj građanski koncept.

“Nisam čuo ni jedan pravni argument protiv Zakona, osim onog koji SPC ponavlja ‘narod je na ulicama’. To neće ni na koji način sprečiti državu da obavlja svoj posao, da usvaja i sprovodi zakone koji su u potpunosti usaglašeni i sa Ustavom i sa međunarodnim normama”, rekao je predsednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović u sredu uveče na sednici Glavnog odbora DPS.

On je naglasio da je Zakon dugo i temeljno pripreman, kao i da ne postoji nijedan objektivan razlog ni za njegovu izmenu ni za njegovo povlačenje, a vlast svakako i dalje ostaje otvorena za dijalog.

Đukanović je takođe istakao da je protivljenje Zakonu zapravo poslednja politička bitka koju protivnici crnogorske države vode kako bi je vratili u mračni srednji vek, suprotno od evropskih vrednosti i životnog standarda.

“Najveći posao i odgovornost svakako imaju Vlada i njeni ministri, ali i svako od nas ima svoj deo posla, bilo da je reč o partiji, državnim institucijama ili lokalnim upravama”, zaključio je Đukanović.

Izvor: Vijesti.me Foto: Predsjednik.cg

Share.

Leave A Reply