NAPADI NA NARGILA BAROVE U NEMAČKOJ: Radikalni desničar ubio devet ljudi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Najmanje devet osoba je ubijeno, a pet povređeno u dva napada na nargila barove u nemačkom gadu Hanau, 25 kilometara udaljenom od Frankfurta. Prema poslednjim informacijama, osoba za koju se sumnja da je napadač, pronađena je mrtva u svojoj kući, gde je, kako se čini, izvršila samoubistvo, javlja Rojters. Još jedno telo pronađeno je u kući napadača, potvrdila je policija.

U sredu kasno uveče došlo je do pucnjave u dva nargila bara u Hanau, u prvom napadu ubijene su tri osobe, a u napadu koji je usledio još pet. U međuvremenu je od posledica ranjavanja preminula još jedna osoba.

Prema pisanju Bilda, napadač je prvo ispred nargila bara “Midnight” ubio troje i ranio jednu osobu. Potom se odvezao u četvrt Keselštat, upao u bar istog tipa i ubio još petoro ljudi, a ranio četvoro.

Nemački mediji prenose da je napadač nemački državljanin, radikalni desničar Tobijas R. Kako se dodaje, u svom automobilu je imao municiju i časopis o naoružanju, a imao je i dozvolu za lovačko oružje. Motivi napada za sada nisu poznati.

Specijalne snage policije bile su u potrazi za napadačem, koji je pobegao u vozilu tamne boje, a u potragu su bili uključeni i helikopteri.

U saopštenju policije se navodi da je u kući u Hanau pored tela napadača pronađeno još jedno.

“Nema indikacija da je u napadima učestvovalo više osumnjičenih. Postoji velika verovatnoća da je jedan od dvoje pronađenih u kući u Hanau počinilac ubistava. U toku je istraga o identitetu žrtava i počinioca”, ističe se u saopštenju.

Izvor: Hina Foto: Printscreen

Share.

Leave A Reply