PRIVATNA FAŠISTIČKA POLICIJA LOVILA MIGRANTE PO BEOGRADU: Pokret slobodnih građana traži da se slučaj procesuira (VIDEO)

Grupa mladića okupljena oko narodne inicijative „Nema predaje Kosova i Metohije” u petak uveče obilazila je lokacije u centru Beograda na kojima se okupljaju migranti sa namerom da im uskrati kretanje, ali i upozori da poštuju zakone Republike Srbije.

Neformalna desničarska grupa svoju akciju nazvala je “narodnim patrolama” koja je krenula u obračun protiv “učestalih bolesnih napada na srpske žene i devojke”.

Na prostoru od Zelenog venca do Autobuske stanice Beograd, ova grupa mladića srela je više migrantskih grupa, sa kojima je razgovarala i kojima je uručila pamflet upozorenja na srpskom, engleskom i arapskom jeziku sledeće sadržine:

MRAK U BEOGRADU: Prenose poruku migrantima

Zbog učestalih bolesnih napada na srpske žene i devojke, zabranjeno vam je kretanje van migrantskih centara od 22 časova do 6 časova ujutru. I kretanje više od tri osobe u grupi tokom dana. Napadi na naše građane vam neće proći nekažnjeno.”

Na društvenim mrežama kasno sinoć ovaj video “lova na migrante” u kome zastrašuju, ograničavaju kretanje i prete izbeglicama, izazvao je strah i bujicu pitanja, od kojih je glavno: “U čije ime se okupila fašistička privatna policija i ko im je dao zeleno svetlo za odmazdu?”.

U opisu video materijala Narodne inicijative „Nema predaje Kosova i Metohije” piše, a i može se čuti u razgovoru sa migrantima, da “nisu država ni policija”.

“Ukoliko nekog napadnite, mi ćemo odgovoriti. Mi nismo država, ni policija, mi smo narod. I naš odgovor će biti žestok. Naše patrole će od sada povremeno patrolirati Beogradom, tamo gde vi budeti i reagovati ako bude nasilje sa vaše strane. Ne dirajte niko i u miru možete da nastavite svoj put. Kao što mi u vašoj državi moramo da poštujemo vaše zakone i običaje, poštujte i vi naše ili ćete se suočiti sa odgovorom koji biste i vi dali nama u vašoj zemlji kada bi vas mi maltrtirali. Raširite ovu našu poruku i svojim sunarodnicima. Želimo vam sve najbolje i srećan put”, saopštili su iz narodne patrole.

PSG POZVAO TUŽILAŠTVO DA REAGUJE: Bez napetosti, Srbija je uvek bila tolerantna

Zbog ove inicijative oglasio se Pokret slobodnih građana koji poziva nadležno tužilaštvo da hitno procesuira osobe koje su pretile migrantima u Beogradu.

„Pokret apeluje na pojedine političke činioce da ne podižu napetost prema državljanima zemalja koje su pogođene ratom, a koji priliku za novi život traže na tlu Evrope.

Dezinformacije kojima se manipuliše dovode do sve češćih napada“, navedeno je u današnjem saopštenju PSG.

Ovakvo neodgovorno ponašanje na kraju može dovesti do ubistava ili teškog povređivanja što smo imali prilike da vidimo pre nekoliko dana u Nemačkoj.

Srbija je uvek bila država koja prihvata i pomaže svima koji su u nevolji, i smatramo da je naša civilizacijska dužnost da tim putem i nastavimo, zaključuje PSG.

TEKST: Preokret FOTO: Printscreen

1 thought on “PRIVATNA FAŠISTIČKA POLICIJA LOVILA MIGRANTE PO BEOGRADU: Pokret slobodnih građana traži da se slučaj procesuira (VIDEO)”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top