MILORAD POPOVIĆ: Litije kao Kju-kluks-klan, Ostrog danas liči na buvljak

Crnogorski pisac i dobitnik najvećih državnih nagrada, Milorad Popović, kazao je da su litije koje posljednjih par mjeseci organizuje Mitropolija crnogorsko-primorska hibrid Islamske revolucije i Kju-kluks-klana (KKK), pokreta koji je u Sjedinjenim Državama kroz istoriju koristio terorizam – fizičke napade i ubistva – protiv grupa i pojedinica koji su im se suprotstavljali. 

Pojašnjavajući aktuelnu situaciju u Crnoj Gori i pojedinosti Zakona o slobodi vjeroispovijesti, Popović je u emisiji “Jedan na jedan” na Hrvatskoj radio-televiziji, između ostalog, kazao da manastir Ostrog danas liči na buvljak, te da je komercijalizovan u najprimitivnijem smislu.

Popović je kazao i da SPC u Crnoj Gori litijama pokušava pokazati svoju moć, jer, kako tvrdi, Crnu Goru vide kao privremenu državu koja nema snage da opstane.

On je ocijenio i da bi u Crnu Goru, da nije NATO članica, već ušli “neki psi rata, neki četnici” iz BiH ili Srbije, te da bi se možda već stvorile “neke autonomne oblasti, kao što smo gledali devedesetih godina”.

Popović je mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija nazvao “besprizornim čovjekom”  koji je sticajem čudnih okolnosti postao sveštenik.

Popović je ranije, u intervjuu početkom ovog mjeseca, kazao kako misli da je vrijeme da država direktnije reaguje na litije, ocijenivši da su ti skupovi u organizaciji MCP samo priprema za nasilje.

Izvor: VIjesti.me Foto: Wikipedia

1 thought on “MILORAD POPOVIĆ: Litije kao Kju-kluks-klan, Ostrog danas liči na buvljak”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top