VUČIĆ: U Vašingtonu će reći RS teg oko vrata svima, ja ću reći drugačije – kada govore Republika Srpska, oni misle Srbija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u Vašintonu, gdje će učestvovati na skupu Američko-izraelskog komiteta za javne poslove (AIPAC), od njega čuti da je Republika Srpska ustavna kategorija BiH i da pristrasno optužuju samo jednu stranu.

Vučić je rekao da očekuje da će u Washingtonu, gdje će učestvovati na skupu jedne od najmoćnijih izraelskih lobi grupa, čuti da je srpski čan Predsjedništva BiH “Milorad Dodik kriv za sve i da je Republika Srpska teg oko vrata svima”.

Od mene će čuti drugačije stvari, od mene će čuti da je Republika Srpska ustavna kategorija BiH, da je stvorena Dejtonom i da je to bio uslov ‘sine kva non’ za uspostavljanje mira u BiH“, rekao je Vučić za RTS.

On je dodao da će u Washingtonu od njega čuti da suviše pristrasno optužuju samo jednu stranu, a ne žele da analiziraju šta je neko stavio u svoje dugoročne planove i programe.

On je pozvao građane Srbije na jedinstvo i očuvanje mira, navodeći da je uvjeren da će biti teški pritisci na Srbiju, osim za Kosovo, i po pitanju Republike Srpske.

“Kada govore Republika Srpska, oni misle Srbija i svaki put se trude da pronađu bilo šta što bi Srbiji mogli da zamere”, rekao je Vučić.

On je dodao da misli da će u Washingtonu glavna tema biti Kosovo, ali da da neće biti ni laki razgovori oko pozicije Srbije u odnosu prema BiH.

Izvor: Vijesti.ba

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top