PROFESOR ALIBAŠIĆ: Nije me iznenadilo razotkrivanje korupcije, ali me pogodilo pokrivanje svega vjerom (VIDEO)

Profesor Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu dr. Ahmet Alibašić komentarišući aferu “Asim” odnosno audiosnimak čiji sadržaj obiluje primjerima nepotizma i korupcije u redovima SDA, kazao je da ga razotkrivanje korupcije u političkim krugovima nije iznenadilo, ali ga je pogodilo i zabrinulo pokrivanje svega vjerom.

“Rastužilo me spominjanje moga fakulteta. Radi javnosti i onih koji znaju koliko se dekan i njegovi saradnici trude da se poštuje vladavina prava želim kazati da mi svoje studente učimo upravo suprotnom ponašanju od onoga koje smo mogli čuti”, rekao je profesor.

On ističe da studente uče da je vjerska obaveza javne poslove dati najsposobnijim.

“Ko tako ne radi izdao je Boga i njegovog poslanika koji nas je uz to upozorio da je takva praksa najava sudnjeg dana. Ne čudi što mnogi bježe od ovog lokalnog sudnjeg dana tamo gdje se javni poslovi dodjeljuju po drugim kriterijima”, poručio je Alibašić.

Profesor za kraj ističe da u ovoj zemlji ima mnogo časnog naroda.

Bože, nemoj nas kazniti zbog onoga što nemoralni među nama čine”, poručio je.

Podsjetimo, načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić (SDA) objavio je snimak o malverzacijama u pozadini unutarstranačkih izbora za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo koji su održani u srijedu. Glavni akter na snimku kojeg je objavio Efendić je predsjednik Kadrovske komisije i potpredsjednik SDA Asim Sarajlić, a u razgovoru učestvuje i Sabahudin Delalić i Muhamed Šehović.

TRANGE-FRANGE: Školski primer političke korupcije i nepotizma

Na snimku se spominje i lider SDA Bakir Izetbegović, direktor OSA-e Osman Mehmedagić, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, budući ministar kulture u Vladi KS Emir Hadžihafizbegović, zatim Senad Hasanspahić, budući SDA-ov ministar za boračka pitanja KS…

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je potvrdilo da u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova KS provjera navode iz medijskih članaka vezano za objavljeni snimak.

Izvor: Klix.ba Foto: N1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top