SNP I SNS ZAJEDNO NA IZBORIMA: Potpisali sporazum o zajedničkom učešću, garant dobrih odnosa sa Rusijom i Putinom

Srpska narodna partija saopštila je da je potpisala koalicioni sporazum sa Srpskom naprednom strankom o zajedničkom učešću na predstojećim parlamentarnim izborima. Predsednik SNP Nenad Popović izrazio je uverenje da će zajednička izborna lista “Aleksandar Vučić-za našu decu” ostvariti “ubedljivu pobedu kako bi se očuvao teritorijalni integritet Srbije i naše Kosovo, nezavisna državna politika i samostalnost Srbije, kako bi se zaštitio srpski narod u regionu i njegove svetinje”.

“Pobeda naše izborne liste omogućiće nastavak ekonomskog razvoja i jačanje Srbije, modernizaciju i povezivanje sa razvijenim svetom kroz dalji razvoj IT sektora, digitalizaciju i nove tehnologije, otvaranje novih startap centara i tehnoloških parkova, što će zadržati mlade stručnjake u Srbiji i povećati naš izvoz, ali i privući nove investicije i otvoriti nova radna mesta”, naveo je Popović, a preneo SNP.

Lider te partije i ministar zadužen za tehnološke inovacije ocenio je da je uspeh liste “Aleksandar Vučić-za našu decu” garant očuvanja “istinski prijateljskih i savezničkih odnosa sa Rusijom i njenim predsednikom Vladimirom Putinom”.

“Pozivam sve građane da u velikom broju izađu na predstojeće izbore i na taj praznik demokratije svojim glasanjem potvrde da je Srbija stara, ozbiljna država, sa demokratskim tradicijama, a Srbi državotvoran narod koji čuva svoja sećanja na prošlost i čuva svoj identitet, ali i gleda u budućnost, gradeći jaku, demokratsku i stabilnu Srbiju”, naveo je Popović.

NKPJ i SKOJ izlaze na izbore

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) saopštili su danas da će učestvovati na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u Srbiji, raspisanim za 26. april.

UJEDINJENI FRONT: NKPJ i SKOJ za zaštitu radnog naroda

U saopštenju su pozvali “sve istinske progresivne snage” na stvaranje izbornog “Ujedinjenog fronta” koji će se boriti za “zaštitu interesa radnog naroda i svih drugih obespravljenih slojeva u eksploatatorskom kapitalističkom društvu”.

“Pozivamo radni narod da ignoriše poziv dela buržoaske opozicije da se izbori bojkotuju. Bojkotom izbora odredjene političke poene mogu da dobiju samo stranke koje štite interese dela krupnog kapitala a nikako ljudi koji žive od svoga rada”, stoji u saopštenju.

Parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u Srbiji biće održani 26. aprila.

Izvor: Agencije Foto: N1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top