DEO OPOZICIJE POZVAO VUČIĆA NA TESTIRANJE NA KORONAVIRUS: “Staviti ga u karantin i nadati se najboljem”

Pokret ujedinjenih fantoma (PUF) pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se testira na koronavirus i upozorio nadležne da ga, ukoliko je oboleo, treba staviti u karantin.

“Pozivamo Aleksandra Vučića i sve članove delegacije koji su s njim bili u Vašingtonu na konferenciji Američko-izraelskog komiteta za javne poslove AIPAC da se hitno testiraju na koronavirus, a da ustanova koja obavi testiranja objavi sve rezultate”, naveo je PUF u saopštenju.

Taj pokret smatra da bi “odgovorne osobe i ozbiljne države tako postupili nakon saznanja da je bolest potvrđena kod dvoje učesnika te konferencije, jer od virusa ne štite ni bezbednosne službe ni kontrolisani mediji kojima je Vučić okružen”.

Testiranje predsednika i njegovih saradnika je neophodno i zbog toga što on ne namerava da svoje kašljanje i kijanje zadrži “u svoja četiri zida”, već ih demonstrira i pred kamerama, a u planu mu je i da obilazi celu državu tokom izborne kampanje, naveo je PUF.

Pokret zaključuje da “ako je čovek na čelu države bolestan od smrtonosne zarazne bolesti, u opštem interesu ga treba staviti u karantin i nadati se najboljem”.

U objavi AIPAC-a na Tviteru se navodi da su se konsultovali sa stučnjacima, i da oni savetuju da bi “svi učesnici konferencije trebalo da slede protokol” i da se obrate svojim zdravstvenim ustanovama ukoliko se osećaju loše.

Na pitanje televizije N1 da li će pratiti protokol, predsednik Vučić odgovara da će se testirati, ukoliko televizija N1 još dva puta emituje film “Vladalac”.

“Vi biste u stvari želeli da idem da se testiram posebno na koronavirus nadajući se da će nešto da se desi, jer ako se ne desi, onda ćete da pričate narodu kako imam koronavirus. Daću sve od sebe da poslušam savet N1. A samo pod jednim uslovom – da reprizirate još dva puta film ‘Vladalac’. Ja sam dilmejker, još dva puta da reprizirate taj genijalni film i ja odmah odoh da se testiram. I odmah ću posle toga, ako sam negativan na to, da me pustite da vodim kampanju do 26. ako može, da ne izmislite da me udario meteorit tokom noći, ili nešto drugo pošto vam je to cilj, a ako bude drugačije, ja sam gotov svakako. Šta da radim onda, onda će više o meni da brinu majka i otac nego vi. I drugo pitanje je bilo…?”, rekao je Vučić.

N1: Ja sam vas pitao za protokole…

“Ma pustite vi protokole, odgovorio sam vam. Dva puta repriza filma ‘Vladalac’, odmah ja idem na test, nema nikakvih problema”, rekao je Vučić.

Izvor: Agencije/N1 Foto: BudućnostSrbije/Instagram

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top