DODIK: Komšić i Džaferović “nešto smuvali sa Đukanovićem”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je povodom najavljivane posjete crnogorskog predsjednika BiH kako nije vrijeme da se “jednom Milu Đukanoviću da mikrofon u Sarajevu da bi propagirao normalnu situaciju u Crnoj Gori, a ustvari je dramatična”.

Dodik je za Televiziju Pink ustvrdio da su ostala dva člana Predsjedništva BiH zapravo “nešto smuvali sa Đukanovićem” i dogovorili, a onda htjeli da to nametnu kao zvaničnu posjetu BiH.

On je kazao da je kao član Predsjedništva, čija je saglasnost potrebna, poredložio da se Đukanovićeva posjeta pokuša odgoditi, jer je to “bilo logično u trenutku kada se srpski narod, srpski pravoslavni vjernici i Srpska pravoslavna crkva bore za svoje pravo“.

“Naravno, Komšić i Džaferović to nisu htjeli i morao sam da iskoristim mehanizam vitalnog interesa i vratim problem u Narodnu skupštinu Republike Srpske gdje se donosi konačna odluka. I bez obzira na pokušaj opozicije da to napravi dramatičnim, dvije trećine Narodne skupštine reklo je da u ovom trenutku Milo Đukanović ne treba da dolazi”, rekao je Dodik.

Na pitanje da li je pokušano da zbog svog stava bude predstavljen kao velikosrpski hegemonista, Dodik je ukazao da se “ćuti kada se Albanci ujedinjuju”.

“Ovdje nikakvo ujedinjenje u smislu teritorijalnog ili državnog ujedinjenja nije na dnevnom redu, ali se to pokušava pripisati jer samo na taj način Đukanović može da skrene pažnju širom svijeta i prikupi tu pažnju. Zato i jeste pokušaj da dođe u Sarajevo da govori o toj `ekspanziji` sa strane, o `malignom ruskom ili srpskom uticaju` i mnogo čemu drugome što izmišljaju”, ukazao je Dodik.

Povodom podrške koju je srpski teniser Novak Đoković dao litiji u Crnoj Gori, Dodik je istakao da je Đoković dobitnik najvišeg ordena Srpske pravoslavne crkve, te napomenuo da su i sportisti ljudi.

Izvor: N1 Foto: Youtube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top