KORONAVIRUS: Otkazan Masters u Indijan Velsu, potrtugalski predsednik u karantinu

Prvi Masters u 2020. godini, turnir u Indijan Velsu otkazan je zbog toga što su  potvrđeni slučaja koronavirusa u južnoj Kaliforniji. Prema ranijem planu, turnir je trebalo da se održi od devetog do 22. marta.

Lokalne vlasti brinu da bi koronavirus mogao u velikoj mjeri da se raširi i zbog bezbjednosti igrača i navijača se ovaj događaj otkazuje.

“Rizik po javno zdravlje je trenutno prevelik. Nije u javnom interesu navijača, igrača i okolnih krajeva da se ovaj turnir održi. Moramo da zajedno zaštitimo zajedncu od koronavirusa”, rekao je profesor medicine Dejvid Agus.

Direktor turnira Tomi Has, kazao je da je zdravlje na prvom mjestu.

Razočarani smo što se turnir neće održati ali zdravlje i bezbjednost lokalne zajednice, navijača, igrača i volontera, sponzora, zaposlenih i svih koji su u vezi sa turnirom je najvažnija. Spremni smo da turnir održimo u nekom drugom terminu i tragamo za opcijama”, rekao je Has.

Predsednik Portugala u izolaciji

Na drugoj strani sveta, u Portugalu, tamošnjii predsednik Marselo Rebelo de Souza otkazao je sve obaveze u iduće dve nedelje i ostaće u karantinu u svojoj rezidenciji nakon što je u školi, čiji su studenti prošle nedelje posetili predsedničku palatu, otkriven slučaj zaraze koronavirusom.

U saopštenju objavljenom na predsednikovoj internet stranici stoji da je takva odluka donesena iz opreza, premda ni zaraženi učenik ni njegove kolege iz razreda nisu bili među posetiocima palate Belem, piše britanski Gardijan.

“U skladu s preporukama merodavnih zdravstvenih tela, predsednik je, premda ne pokazuje simptome zaraze virusom, odlučio da otkaže sve javne obaveze”, stoji u priopćenju.

Dodaje se da će predsednik Rebelo de Souza nastaviti da radi iz privatne rezidencije i da je odlučio da sopstvenim primerom pokaže svojim sugrađanima potrebu za pojačanim oprezom za vreme trajanja epidemije koronavirusa.

U Portugalu je dosad zabeleženo 25 slučajeva zaraze koronavirusom, a u susednoj Španiji je evidentirano 617 zaraženih i 13 umrlih od posledica virusa.

Izvor: Vijesti/N1 Foto: Indian Wells

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top